Négy hasznos remarketing technika mindenkinek

A remarketing igencsak hasznos stratégia lehet a Facebook-on hirdető cégeknek, mégis azt látni, hogy nehézkesen megy a listaépítés. Ezért Lévai Richárd közösségi marketing specialista segítségével mutatunk néhány hasznos technikát.

A remarketing az egyik leghatékonyabb megoldás a Facebook hirdetések között, hiszen itt válogatottan tudod utolérni a legjobb célcsoportjaidat. Mégis azt látni, hogy a listaépítés sokszor nehézkes, mert nem áll a rendelkezésre a megfelelő strukturális háttér (pl. a weboldal nem jó felépítésű). Szerencsére ma már sok különböző lehetőség van az egyéni célközönségek (mert ez a remarketing hivatalos neve a Facebookon) felépítésére – hívta fel a figyelmet Lévai Richárd közösségi marketing specialista legfrissebb blogbejegyzésében.

Íme, 4 hatékony megoldás:

A nagy klasszikus: URL alapon

A leggyakoribb megoldás, amikor bizonyos menüpontjaid látogatóiból építesz listát. Ha tippelni kellene, ezt használják a legtöbben. Itt beépíted a Facebook pixelt, majd a célközönség kezelőben létrehozod a weboldal URL címeinek segítségével a választott célközönséget.

Kép: Fotolia

Remarketing esemény alapon

Van, amikor egy URL nem ad elég információt, viszont a Facebook pixelen keresztül átadott információk igen. Vásárolt-e, melyik termékeket rakta kosárba, honnan érkezett, milyen nyelvű, bejelentkezett-e a felhasználó… számos olyan paraméter, amit az eseményeknél tudunk átadni, és ami sorsfordító lehet az eredményt hozó folyamatok építése során.

Az alap itt is a Facebook pixel, de itt a pixel által átadott eseményeket, paramétereket használjuk. Nagyon sok plusz lehetőség van benne, olyanok, amiket URL alapon nem tudunk megtenni.

A Facebook rászorítja a cégeket a hatékonyságra
Ősztől nem lehet mást választani, mint azt, hogy kampány szinten állítjuk be a költségkeretet, hirdetéssorozat szinten csak korlátokat lesz lehetőségünk meghatározni – hívta fel a figyelmet lévai Richárd, közösségi marketing szakértő.
Események és szabályok: a dinamikus remarketing

Már kisebb webáruházak is jól járnak, ha a lista építést a Facebook-ra bízzák, és csak szabályok segítségével döntik el, melyik felhasználónak mit érdemes újra megmutatni. Ebben segít a dinamikus remarketing.

Ennek háttere lehet a termékkatalógus is, de már a Facebook pixel által adatok is adhatnak elég információkat. Ennek a módszernek a nagy előnye, hogy nagy tömegben könnyű kezelni a remarketinget, nem kell hozzá egyedi célközönségeket építeni. Hiszen hatalmas mennyiségű termék esetén az gyakorlatilag lehetetlen. Persze nem csak webáruházak használhatják a megoldást, pl. ingatlanosoknak, szállásadóknak is van saját megoldás, de érdemes kreatívnak lenni.

Szűrésekkel és szegmentálással

Ha többre vágysz, az alapbeállításoknál, miért nem használod a Facebook Analytics-ben rejlő lehetőségeket? Egyéni célközönségeket ugyanis a Facebook Analytics-ben létrehozott szűrések és szegmentálások segítségével is tudsz építeni, ami szélesre tárja a remarketing üzleti lehetőségeit. Ebben az esetben át lehet nyúlni az URL-ek és a paraméterek határain és olyan listákat is fel lehet építeni, amit máshogy nem.

Gyakorlatban alkalmazható tudást keres?
Lévai Richárd 4 konkrét kampányon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet a Facebookon hatékonyan hirdetni kkv-ként. A Facebook Marketing minikurzus az első 500 beiratkozónak ingyenesen elérhető! Ha még több tudásra vágyik, a Piac & Profit Online Akadémián megtalálja Magyarország legnagyobb, kkv-k számára készült online képzési portfólióját. Miért választják a cégvezetők online képzéseinket? Mert elismert szakemberek hot topic képzéseit érik el, nincs utazás, terembérlés vagy elmaradt óra, és igény szerint, bárhol bármikor tanulhatnak. Megnézem az elérhető képzéseket.

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo