hirdetés

Kirúgták a konszerntől a letartóztatott Audi-főnököt

A Volkswagen konszern azonnali hatállyal megválik az Audi volt vezérigazgatójától, aki vizsgálati fogságban várja a dízel-botrány kivizsgálását.
hirdetés

A nagyvállalat közleménye szerint Rupert Stadlerrel egyetértésben született a döntés, hogy a top-menedzser kiválik mind a VW, mind az Audi igazgatóságából, mivel tartós vizsgálati fogsága miatt nem tud eleget tenni kötelezettségeinek és védelmére kell összpontosítania. 

autoevolution.com

Az Audi főnökét még júniusban tartóztatták le, az ügyészség csalással és a dízel-botránnyal kapcsolatos cselekmények eltussolásával vádolja. A gyanú szerint megkísérelt az ügyben szereplő tanúkat befolyásolni – Stadler ezt tagadja.

A Porsche is búcsút int a dízeles autóknak
A Porsche az első német autógyártó, amely levonja a dízelbotrány tanulságait, és leáll a dízelmotoros kocsik gyártásáról.

Elbocsátásának körülményeiről a konszern sokáig egyeztetett, többek között jogi szakértőkkel. Jólértesült források szerint nincs már szó arról, mint korábban, hogy Stadler sokmilliós végkielégítést igényelne, illetve kapna – az összeg, amelyet most megkap, „jóval egymillió euró alatt van”. Egyébként nem számolnak azzal, hogy a volt vezérigazgató szabadon bocsátása után visszatérne a konszernhez.

(Forrás: Der Spiegel)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo