A Porsche is búcsút int a dízeles autóknak

2018. szeptember 24. hétfő - 14:27 / piacesprofit.hu
  •    

A Porsche az első német autógyártó, amely levonja a dízelbotrány tanulságait, és leáll a dízelmotoros kocsik gyártásáról.

Ezt Oliver Blume, a vállalat vezérigazgatója jelentette be azzal: bár a Porsche soha nem fejlesztett vagy gyártott dízelmotort, az azok körüli botrány nekik is ártott, sok gondot okozott. A Porsche csak egy évtizeden át gyártott ilyen motorokkal felszerelt járműveket is.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ennek most vége, „a jövőben arra akarunk összpontosítani, amit a legjobban tudunk, erős benzin- és hibridmotorokra”, így a vezérigazgató. A gyár 2019-ben jelenik meg első, teljesen elektromos kocsijaival, tette hozzá.

A dízel végórái
Európa valamennyi országában kevesebb dízelautót adtak el az első félévben, mint egy évvel korábban, és a nagyvárosok dízeltilalma e motorok halálát jelentheti.

Egyébként felébredt a gyanú, hogy a Porsche is manipulálta motorjait, ha nem is a károsanyag-kibocsátás vonatkozásában. Német lapértesülés szerint kocsijaik – hogy a vezető „élményét“ fokozzák – erősebb hangot adnak az utakon, mint amikor az autó zajszintjét ellenőrzik

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.