Honnan tudhatom, hogy eredeti-e az online vásárolt luxuscikk?

Nem kell többé aggódniuk azoknak, akik nagy értékű karórát vagy más luxuscikket vásárolnának online. Az eBay most már Európában is elérhető hitelesítési programja teljes biztonságot nyújt, és kétely esetén pénz-visszafizetési garanciát is ad.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

Miután az eBay e-kereskedelmi szupervállalat szeptember elején az Egyesült Államokban a luxuskarórákra is kiterjesztette az először 2017-ben a prémium kézitáskáknál bevezetett hitelesítési programját, alig két hét csúszással már Németországban is elérhetővé tette azt – írja a Kosárérték Magazin.

Kép: Pixabay

A németül eBay-Echtheitscheck néven futó programban több ezer, nagyjából 5000 és 50 000 euró közötti vételárú karóra között válogathatnak a vásárlók. Olyan márkákról van szó többek között, mint a Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet, Breitling és Panerai.

Az eBay-Echtheitscheck garantálja a vásárlók számára, hogy a megvásárolt termék eredeti, új és kifogástalan, így biztonságos vásárlást tesz lehetővé. Mindezt az eladókon túl maga az eBay vállalatcsoport is szavatolja.

A luxus márkák is ráfanyalodnak a netre
A nagy óragyártók pár éve még húzták az orrukat, ha szóba került a kereskedés a világhálón. „Mi a butikjainkban páratlan vásárlói élményt nyújtunk vevőinknek – az interneten ez hiányzik”, hangoztatták. Napjainkban már Omega vagy IWC luxusórát éppúgy lehet rendelni Facebook-oldalon, mint Swatchot.
A szolgáltatásban nemcsak azt szavatolja a piactér, hogy a megvásárolt Rolex valóban a svájci manufaktúra terméke, nem pedig jó minőségű hamisítvány. A termékvizsgálat arra is kitér, hogy a karóra valóban abban az eredeti állapotban van-e, ahogyan azt gyártója a piacra dobta.

Ez azért fontos, mert a hitelesítés használt, antik és új termékekre is kiterjed. Vagyis amennyiben az órán eredeti alkatrészekkel történő javításon vagy felújításon kívül bármilyen más módosítást hajtottak végre, nem minősül eredeti állapotúnak, és nem kaphat tanúsítványt a programban.

Ha a vevőben az adott luxuskaróra megvásárlása és annak kézbesítése után mégis kétség merül fel a termék eredetiségét illetően, független szakértő bevonását kérheti. Ha ez a harmadik fél nem tudja minden kétséget kizáróan igazolni az áru kifogástalanságát, az eBay garantálja a vásárló részére a teljes vételár visszatérítését.

A szolgáltatás Németországban egyelőre csak a nagy értékű időmérők vásárlásakor elérhető, míg az USA-ban a prémium minőségű táskák esetében is működik. Az eBay Európában és Amerikában is tervezi a tanúsítványprogram további bővítését.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
 

Véleményvezér

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo