hirdetés

Honnan tudhatom, hogy eredeti-e az online vásárolt luxuscikk?

Nem kell többé aggódniuk azoknak, akik nagy értékű karórát vagy más luxuscikket vásárolnának online. Az eBay most már Európában is elérhető hitelesítési programja teljes biztonságot nyújt, és kétely esetén pénz-visszafizetési garanciát is ad.
hirdetés

 

Miután az eBay e-kereskedelmi szupervállalat szeptember elején az Egyesült Államokban a luxuskarórákra is kiterjesztette az először 2017-ben a prémium kézitáskáknál bevezetett hitelesítési programját, alig két hét csúszással már Németországban is elérhetővé tette azt – írja a Kosárérték Magazin.

Kép: Pixabay

A németül eBay-Echtheitscheck néven futó programban több ezer, nagyjából 5000 és 50 000 euró közötti vételárú karóra között válogathatnak a vásárlók. Olyan márkákról van szó többek között, mint a Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet, Breitling és Panerai.

Az eBay-Echtheitscheck garantálja a vásárlók számára, hogy a megvásárolt termék eredeti, új és kifogástalan, így biztonságos vásárlást tesz lehetővé. Mindezt az eladókon túl maga az eBay vállalatcsoport is szavatolja.

A luxus márkák is ráfanyalodnak a netre
A nagy óragyártók pár éve még húzták az orrukat, ha szóba került a kereskedés a világhálón. „Mi a butikjainkban páratlan vásárlói élményt nyújtunk vevőinknek – az interneten ez hiányzik”, hangoztatták. Napjainkban már Omega vagy IWC luxusórát éppúgy lehet rendelni Facebook-oldalon, mint Swatchot.
A szolgáltatásban nemcsak azt szavatolja a piactér, hogy a megvásárolt Rolex valóban a svájci manufaktúra terméke, nem pedig jó minőségű hamisítvány. A termékvizsgálat arra is kitér, hogy a karóra valóban abban az eredeti állapotban van-e, ahogyan azt gyártója a piacra dobta.

Ez azért fontos, mert a hitelesítés használt, antik és új termékekre is kiterjed. Vagyis amennyiben az órán eredeti alkatrészekkel történő javításon vagy felújításon kívül bármilyen más módosítást hajtottak végre, nem minősül eredeti állapotúnak, és nem kaphat tanúsítványt a programban.

Ha a vevőben az adott luxuskaróra megvásárlása és annak kézbesítése után mégis kétség merül fel a termék eredetiségét illetően, független szakértő bevonását kérheti. Ha ez a harmadik fél nem tudja minden kétséget kizáróan igazolni az áru kifogástalanságát, az eBay garantálja a vásárló részére a teljes vételár visszatérítését.

A szolgáltatás Németországban egyelőre csak a nagy értékű időmérők vásárlásakor elérhető, míg az USA-ban a prémium minőségű táskák esetében is működik. Az eBay Európában és Amerikában is tervezi a tanúsítványprogram további bővítését.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
 
hirdetés

Véleményvezér

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.
Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Olcsóbb a hagyma a szomszédban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo