Ezért kéne mindenkinek „laza péntek”

A legtöbb cégvezető azt szereti, ha a kollégák szép rendben ülnek az asztaluknál, legyen fagy vagy hőség. Egy nyári péntek délután viszont a dolgozók többsége valójában már csak a túlélésre hajt. Ha megszervezzük, hogy leléphessenek, a cégnek is megéri.

Még az 1960-as években egy New York-i reklámügynökségek vette észre, hogy mennyire nyilvánvalóan visszaesik az alkalmazottak termelékenysége a nyári hónapokban a pénteki napokon. Főleg ebéd után... Meleg van, a gyereknek nyári szünet, a hétvégét már a telken töltenénk - ilyenkor pénteken már hétvégi üzemmódra vált a többség, hiába nem ért még véget a munkaidő. A cégnél ezért úgy döntöttek, plusz juttatásként bevezetik a „nyári pénteket”, az ötletet pedig később más iparágakban is átvették. Az Ultimat Vodka 2012-es tanulmánya azonban kimutatta, hogy a tengerentúli dolgozók csupán 12 százaléka érvezheti a nyári péntekeket munka nélkül, vagy csökkentett munkaidőben. Úgy tűnik, a munkáltatók több munkát és hosszabb munkaidő szeretnének újra, és a nyári pénteken juttatást kidobták az ablakon.

Ez azonban nem biztos, hogy jó döntés, mert úgy tűnik, akik részesülnek a nyári péntek „áldásaiban”, sokkal boldogabbak és termelékenyebbek. A nyári hetek utolsó napján rövidített beosztásban dolgozók nyolcvanhét százaléka azt mondta, hogy ez a juttatás hozzájárult ahhoz, hogy az egészséges arányban tudják tartani a munka és magánélet egyensúlyát, és 76 százalékuk pedig egyetértett azzal, hogy a nyári péntek vállalatpolitika hatékony eszköz a termelékenység növelésére.

Kép:PP archív

Egy másik tanulmány, amelyet a Captivate Networks végzett, azt mondja, a munkavállalók nyáron egyébként is szétszórtabbak, amit a rugalmas munkaidő segíthet ellensúlyozni. A megkérdezettek 66 százaléka úgy érezte, hogy ez tényleg működik. A „laza péntek” nem csak segít a munkavállalóknak a munka és magánélet egyensúlyának fenntartásában, hanem közrejátszik a bizalom kiépítésében is az alkalmazottakkal.

A politikánk az, hogy aki korábban akar lelépni, az korábban jön aznap, hogy mindennel végezzen. Vagy gondoskodik arról, hogy minden rábízott feladat készen legyen, mielőtt kilép az ajtón – mondja a vállalkozó. Ettől a munkavállalók egyébként azt is érzik, hogy bízunk bennük és valódi felelősséget tudnak vállalni a munkájukért - nyilatkozta az Entrepreneur.com-nak David Heath, aki egy zoknigyártó céget vezet.

Öltöny helyett
A "casual Friday" a múlt században kezdte hódító hadjáratát a tengerentúlon. A szabály szerint a pénteki nap az egyes irodákban, amikor a szigorú öltönyviselés előírása helyett "casual", vagyis hétköznapi elegancia is megengedett. Akár még a nyakkendőt is el lehet hagyni. A cél egyrészt az volt, hogy felrázzák az irodai dolgozókat, de állítólag a konfekcióruha gyártók is ott voltak a háttérben, hiszen plusz egy nap amikor nem az egyen öltönyt kell viselni sokkal nagyobb keresletet jelentett számukra. A folyamat a kétezres évek elejére kissé elszabadult, ezért sok cég megszüntette a "laza pénteket" az öltözködésben.
A rugalmas munkaidő a legtöbb dolgozó álma, van, ahol már törvény is szól róla, érdemes lehet tehát elgondolkodni, hogy működne a mi cégünknél? Nem mindenhol ugyanaz válik be. Lássunk néhány jó tanácsot a tervezéshez!

Mindenkinél más a csúcsidő

Míg egyesek a pacsirta típusúak, vagyis korán reggel vannak a legjobb formában, mások a legjobb teljesítményt a délutáni órákban nyújtják. A rugalmas munkaidő jelentheti azt is, hogy mindenki meg tudja határozni a maga számára, amikor lesz legtermékenyebb. Vagyis nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha egyszerűen mindenki lelép kettőkor.

Kérdezzük meg a csapatot, mit akarnak

Kérdezzük meg az alkalmazottakat, hogy mit gondolnak a nyári rugalmas rendszer bevezetéséről. Döntsön a csapat arról, hogy az válik be jobban, ha korábban kezdik a munkát, vagy, ha kicsit tovább maradnak a hét első négy napján, hogy kiváltsák a pénteki lazaságot. Lehet, hogy ehelyett a mi cégünkben inkább a pénteki távmunka lehetővé tétele lesz a legvonzóbb megoldás a többségnek.

Hozzunk szabályokat

A lazább paraméterek lehetővé teszik, hogy az alkalmazottak maguk alakítsák ki az ideális munkakörnyezetet. De fontos, hogy legyen néhány fix pont, amit előre meghatározunk. Például a csapat tagjai legyenek online elérhetőek délelőtt 11 és délután 15 óra között minden munkanap, akár otthon dolgoznak, akár csökkentett munkaidőben.

Ne féljünk a visszaéléstől

Sok vezető fél a rugalmas munkaidőtől, mert attól tart, az alkalmazottak visszaélnek majd a függetlenség nyújtotta előnyökkel. De a tapasztalt cégvezetők azt mondják, ebbe a hibába csak a dolgozók igen kis része esik bele az elején. És a bátrabbak még azt is hozzáteszik, aki ezzel visszaél, az nem a csapatunk teljes értékű tagja, hiszen nem tartja szem előtt a cég érdekeit. Szóval lehet, hogy jobb, ha kiderül, kik ezek.

Így kerüljük el a nyári munkaundort
A nyári időszak sok szempontból kihívást jelent a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt: mikor a ragyogó nyári időben sokan a strandon hűsölnek, nehéz ugyanis fenntartani a dolgozók és a vállalkozók munkakedvét is. De nem lehetetlen! Itt talál néhány tippet.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo