hirdetés

Elon Musk is besegíteni a barlangban rekedt gyerekek kiszabadításában

Elon Musk is besegíteni a csapdába esett thaiföldi fiúk megmentésében, de a sietnie kell, mert lehet, hogy a mentőakciót már a hétvégén meg kell kezdeni.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Elon Musk két cégének mérnökei is részt vehetnek a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek kiszabadításában. A Tesla alapítója a Twitteren közölte, hogy szakembereket küld a SpaceX-től űripari cég és a föld alatti fúrással foglalkozó Boring Companytól a vízzel elárasztott barlanghoz.

Elon Musk szerint vakond van a Teslánál
Elon Musk szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki a Teslától. A cégvezető azt is tudni véli, hogy a „vakond” azért lett dühös, mert nem léptették elő.
Musk szerint a technikusok segédkeznének a barlangot betöltő víz elvezetésében. Emellett felajánlotta a Tesla által fejlesztett akkumulátorokat is, amiket a barlang kivilágítására használnának. A cégvezető a Twitteren azt is felvetette, hogy egy műanyagcsövön keresztül vezessenek levegőt a barlangba, amennyiben elfogyna a gyerekek levegője.

A tizenkét, 11 és 16 év körüli thai fiú, illetve felnőtt kisérőik egy focicsapat tagjai, akik közel két hete egy kirándulás közben rekedtek egy barlangba, miután annak nagy részét elárasztotta a víz. A gyerekeket kilenc nap után találták meg a mentőösztagok, legyengülve, de még élve, egy szárazon maradt kamrába húzódva.

A SpaceX és a Boring Company szakembereinek ugyanakkor sietni kell, ha tényleg részt vennének a mentőakcióban. Mivel a hét végén újabb esőzések várhatók, lehetséges, hogy a mentést még szombaton vagy vasárnapon meg fogják kezdeni, ez esetben búvárfelszerelésben hoznák ki a fiúkat.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo