hirdetés

Elhúz a jövőnk?

Megújult a Piac & Profit. A szeptemberi szám új rovatokkal és fiatalos külsővel jelentkezik. A lap – számos más érdekesség mellett – a következő témákkal foglalkozik:

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Címlapon: Elhúz a jövő

Már nem csak suttogják, a számok is mutatják, hogy egyre több fiatal próbál szerencsét külföldön a jobb élet reményében. Vannak, akik kitelepítik cégüket, és akadnak, akik eleve külföldön hoznak létre vállalkozást. 12 pontban elmondjuk, hogy miért menjünk és miért maradjunk.

Csokibiznisz: két út, két siker

A ChocoMe és a Terfézia története bizonysága annak, hogy a bizniszvilágban nincs „egyedüli jó megoldás” még azonos üzletágban sem, de vannak aranyszabályok. Bemutatunk két vállalkozót, akik más-más úton igyekezek sikerre vinni cégüket.

Van, hogy jobb kicsiben gondolkodni

A közösségek által támogatott mezőgazdasági termelés mindenkinek jó: a fogyasztó megbízható, friss termékeket kap, a gazdák pedig megélnek a földjükből. Az Európában már évek óta hódító modellre már van hazai példa is.

Hogyan: tippek cégvezetőknek

Új formában adózási, vállalatirányítási, ügyvezetési tanácsokat találnak a cégvezetők. Többek között megtudhatják, hogy mikor jó egy jelszó, hogyan kerülhető el az iparűzési adóra kivetett késedelmi pótlék, és azt is, hogy hogyan szerezhetnek még több ügyfelet.

Pénzszerzés: kisvállalati hitelek

Eredményesen működő, kivitelezhető tervekkel rendelkező vállalkozás finanszírozására van elérhető banki forrás. A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalatok hitelezésére is, a feltételeket pedig folyamatosan közelítik a gazdálkodói kör igényeihez. A hitel ára azonban egyelőre szinte megfizethetetlen.

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo