hirdetés

Autóflotta egy kisvállalkozásnak?

Kisvállalkozóként nem is gondolhatunk arra, hogy egy egész autó flotta segítse a munkát - jó, ha egy autó rendelkezésre áll. Legalábbis így volt ez eddig, most azonban a megosztás gazdasága lehetővé teszi, hogy szükség esetén kis városi, de ha kell, akár egy kisteherautó álljon az üzlet rendelkezésére.
hirdetés

„A CarSharing - közösségi autóhasználat nem csak a magánemberek számára lehet előnyös, hanem a vállalkozások jelentős részének” – magyarázza Kádár András, az Avalon CareSharinget működtető Avalon Care Services Kft. értékesítési vezetője. A Carsharing - közösségi autó egy olyan innovatív, környezetbarát autóhasználat, amely néhány ezer forintos rendelkezési havidíj ellenében költséghatékony módon fedi le a felhasználási csúcsokat, ezáltal jelentősen csökkenti a taxiszámlák költségét vagy éppenséggel optimalizálja a "kulcsos" autók kihasználtságát.  A vállalati CarSharing további előnye, hogy az operatív lízinghez képest rugalmasabb, könnyebben felmondható konstrukcióban lehet autóhoz jutni.

Oszd meg és utazz!
Miközben beindult a BuBi, Németországban egyre népszerűbb a nagyvárosi közösségi kerékpárkölcsönző rendszerekhez hasonlóan működő autómegosztás. Az úgynevezett „carsharing” használóinak száma tavaly csaknem megduplázódott a Zöld8 összeállítása szerint.
Az autó könnyen, gyorsan foglalható okostelefonon, PC-n vagy a 0-24 órás Call Centeren keresztül, de megfelelő számú felhasználó esetén az autó(k) az adott cég, vállalkozás garázsából, parkolójából közvetlenül elérhető(k). A CarSharing rendszer nagyon rugalmas, hiszen az autó akár félórás időtartamra is foglalható, bérelhető; leginkább a napon és városon belüli autóhasználat esetén kínál jelentős költség megtakarítást a felhasználóknak.

A számlázás kilométer és óradíj alapján történik; a számla már az üzemanyag árát is magában foglalja, természetesen minden más egyéb költség mellett (cégautó adót, biztosítást, stb.), azaz a teljes autóhasználat költségként elszámolható. A szolgáltatás rendkívül transzparens, hiszen az Avalon honlapján keresztül a CarSharing - közösségi autóhasználatról készült összes adat (rendszám, megtett km, idő, stb.), riport azonnal elérhető, letölthető. Ezenkívül lényegesen egyszerűbbé válik az adminisztráció azzal, hogy minden lehetséges felhasználó kártyát kap, így nem kell mindig egy arra kijelölt személynél leadni illetve felvenni a gépjármű kulcsait.

Kép:PP archív

A flottában minden gyakori kategória járművei megtalálhatóak, kezdve a kisautóktól, a középkategóriás limuzinokon át a mikrobuszokig, furgonokig, így az autóállomány összetétele mindig az adott ügyfél valós igényeihez igazítható; tapasztalatok szerint egy 10 járműves flottát már 5-6 autóval ki lehet váltani CarSharing rendszerben. Az Avalon adatai szerint a magyar céges felhasználók jóval hosszabb időre foglalnak, és hosszabb utakat tesznek meg, mint például német kollégáik: a hazai átlag (6 óra 47 perc, illetve 83,7 kilométer) mintegy 50%-kal magasabb a németnél mind az időtartam, mind pedig a megtett út hosszát illetően. A céges felhasználók átlagos útja nettó 8871 forintba került az Avalon adatai szerint.

Emellett az Avalon 3 hónapos CarSharing tesztidőszakot biztosít minden az érdeklődő cég, vállalkozás számára, hogy normál felhasználási körülmények mellett is kipróbálható legyen a szolgáltatás.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo