Ajánló: vállalkozásról szóló podcastek

A Kosárérték Magazin összegyűjtött néhány, kifejezetten az e-kereskedelemmel foglalkozó, angol nyelvű internetes rádióműsort, amelyekből hasznos tanácsokat kaphatunk vállalkozásunkhoz.

A podcast tulajdonképpen előre rögzített és az interneten terjesztett rádióadás. Az üzleti témájúak általában egy konkrét témát járnak körbe: lehetnek bennük interjúk, de hasonlíthatnak riportra vagy dokumentumfilmre is. A podcast előnye, hogy (szakmai könyvekkel, blogokkal, magazinokkal szemben) lehet hallgatni reggelizés, dugóban araszolás, metrózás és futás közben, akár munka közben vagy épp a fürdőkádban ülve. A Kosárérték Magazin összegyűjtött néhány olyat, amibe minden e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozónak érdemes belehallgatni.

Magyar kereskedőknek is elérhető a Google Pay
Szeptember 1-től már a hazai webshopok is felkínálhatják vásárlóik számára a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb felhasználói körrel bíró fizetési megoldását, a Google Pay-t.
Shopify TGIM

A TGIM a Thank God It’s Monday (azaz Köszönöm, Uram, hogy hétfő van) rövidítése. A Shopify által készített, 15-részes sorozat történetmesélő koncepciója az ott voltam, megtettem. Azaz az üzleti életben ismert emberek mutatják be, hogyan lettek sikeresek, mesélik el mindenféle tapasztalataikat, és mondják el, mit tanultak és főleg hogyan, a hosszú évek során. Inspirációs sorozat azoknak a motivált vállalkozóknak, akik mindennap meg akarnak dolgozni a sikerért.

eCommerce Fuel

Kifejezetten a növekedést kereső e-kereskedelmi vállalkozásokat célozza ez a műsor, amelynek házigazdája, Andrew Youderian önerőből egy hétmillió dolláros céget épített föl. A műsoronként változó beszélgetőpartnerekkel a menedzsment, működtetés, a növekedés lehetőségei a fő témák. Mindenkinek ajánlott, aki nagyban gondolkodna, és sok pénzt szeretne keresni a vállalkozásával. Duct Tape Marketing

John Jantsch kifejezetten kisvállalatoknak készített sorozata arra koncentrál, hogyan lehet kevés pénzből is hasznos és értékteremtő marketingtevékenységet folytatni. A műsor heti rendszerességgel, csaknem egy évtizede jelentkezik, és interjúk alkotják a gerincét. Vannak itt gyakorlati szakemberek, megmondóemberek és sok-sok értékes tartalom a marketing szinte minden szegmenséből a Google-hirdetésektől a márkázásig. Érdemes átnézni, rengeteg gyakorlati tudás szerezhető belőle

.eCommerce Master Plan

Hetente egyszer jelentkezik ez a félórás műsor, amit rendszeres hallgatói úgy várnak, mint a Mikulást. Fő témája, hogyan legyen sok vásárlónk, akikkel jelentőségteljes kapcsolatot vagyunk képesek kialakítani, így hűségesek lesznek és maradnak hozzánk. Profitmaximalizálás, költségcsökkentés és a legújabb technológiák az e-kereskedelemben szintén helyet kapnak a feszes tempójú podcastben.

HBR IdeaCast

A Harvard Business Review üzletimenedzsment-szemléletű podcastje főként azoknak a növekvő cégek vezetőinek ajánlott, akik a napi működés során idővel újabb és újabb olyan problémákkal szembesülnek, mint például a csapatépítés. Esettanulmányok, hétköznapi menedzsment, networking mindenkinek, aki növekedni szeretne.

The $100 MBA Show

A naponta jelentkező podcast azoknak a vállalkozóknak szól, akik hatékonyabbá szeretnék tenni üzletvitelüket, hogy a cégük ne csupán növekedni, hanem hosszabb távon sikeresen működni is tudjon. Omar Zenhom házigazda és kiváló vendégei mindig a való élettel szoros kapcsolatban álló témákat dolgoznak fel, ráadásul meglehetősen inspiráló hangvételben. A hallgatóknak lehetőségük van arra is, hogy kérdéseket küldjenek be, amit aztán egy következő műsorban megválaszolnak. Nem véletlen hallgatja napi 50 ezer ember.

The Creative Empire

A hetente jelentkező show elsősorban a kreativitást igénylő és kézműves iparágakban tevékenykedő vállalkozóknak szól, azonban bárki számára hasznos lehet, aki olyan szándékkal szeretne többet tudni a témában, hogy saját üzletében használhassa a szcénából kölcsönzött kiváló marketinges ötleteket. A házigazda Reina Palmer és Christina Scalera.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo