A kiscégekre koncentrál az EU

Az Európai Bizottság 2012-ben immár negyedik alkalommal hirdette meg az európai kis-és közepes vállalkozások (kkv) hetét a 27 tagország és 10 meghívott ország részvételével.

A projekt koordinátori feladatait Magyarországon a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Üzletfejlesztési Főosztály Enterprise Europe Network Osztálya látja el. Azok a vállalkozások, amelyek a kkv-hét céljai mentén március 26. és december 31. között szervez rendezvényt, regisztrálhatják az eseményt az Európai Vállalkozási Hét kampányba, amelynek elfogadását követően feltüntetheti a hivatalos rendezvénylogót dokumentumain. A regisztrációt az Európai Bizottság honlapján lehet megtenni november 30-ig, az adott rendezvény időpontja előtt legkésőbb egy hónappal - olvasható a projekt koordinátorok közös, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A minisztérium és a HITA emlékeztet arra, hogy Magyarország az előző években már csatlakozott a rendezvénysorozathoz; tavaly az országban 47 esemény, míg összeurópai szinten közel 1500 rendezvény valósult meg a kkv héten.

A lehetőségeket mutatják be

A közlemény szerint az európai kkv-hét célja többek között , hogy tájékoztassa a kisvállalkozásokat a különböző támogatási- és forráslehetőségekről, amelyek európai, nemzeti, regionális és helyi szinten a vállalkozások rendelkezésre állnak. Emellett partneri kapcsolatot szeretnének kialakítani az Európai Unió intézményei és a kis- és középvállalkozások között. Cél az is, hogy meggyőzzék a fiatalokat arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség, ösztönözzék a női vállalkozásokat, valamint európai szinten népszerűsítsék a vállalkozói életformát.

A kampány hangsúlyt fektet a vállalkozások alapításával, működésével, továbbfejlesztésével, az újrakezdéssel kapcsolatos lehetőségek bemutatására. A rendezvénysorozat része az európai Kisvállalkozói Intézkedéscsomagnak (Small Business Act), amely a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos első átfogó szabályozási keretet jelenti az Európai Unió és tagállamai számára. A kis- és középvállalkozások a kampánynak köszönhetően számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet kaphatnak, amelyek segítségével fejleszthetik tevékenységüket.

A 2012-es hivatalos európai kkv-hét konferencia október 17-én Brüsszelben lesz, a rendezvény a női vállalkozók témájával foglalkozik.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo