5 spórolós tipp, hogy ne a bankba öntsük a pénzt

A magánszemélyek törvényi ingyenes készpénzfelvételei, a pénzügyi tranzakciós illeték, a maximalizált bankközi jutalék, és egyéb, a bankokra emelkedő nyomás hatására jelentősen drágultak a céges bankszámlák díjai is. Ha ki nem is kerülhetjük ezeket, de akár az emelés előtti szintre is visszacsökkenthetjük a BankRáció.hu 5 költségcsökkentő tippjével.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

1) Legmegfelelőbb számlacsomag

Sokan bent ragadnak egy ma már előnytelen céges számlacsomagban. Pedig folyamatosan változnak a feltételek és váltani nem is annyira nehéz, mint amennyire általában félünk tőle - mondják a Bankráció.hu szakértői (ld. keretes írásunkat). A céges bankszámla kalkulátor pedig segít, hogy a lehető legkedvezőbb számlacsomagot válasszuk a cégünk számára akár a bankon belül, akár azon kívül.

„A legtöbb vállalkozó állandóan keresi az olcsóbb alapanyagokat, szolgáltatásokat és árgus szemmel figyeli az árakat, de az meg sem fordul a fejében, hogy összehasonlítsa a meglévő bankja díjait a többi bank konstrukcióival, pedig évente több százezer forintot is meg lehet spórolni” - mondta el kérdésünkre Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértője.

Kép:Fotolia

2) A banki díjak a kisebb összegű tranzakciók esetében arányában sokkal drágábbak is lehetnek!

Az átutalások ún. minimumdíja a kisebb összegű tranzakcióknál sokkal drágább szokott lenni, mint amibe a százalékos díj alapján kerülne, így a kisebb összegekért aránytalanul sokkal többet fizetünk. Ha lehet, kerüljük ki ezeket. A közterhek esetében egyetlen átutalásban fizethetjük a járulékokat az FHB és az MKB bankoknál, e kettő csatlakozott ugyanis az EFER-hez.

Bankváltás 7 egyszerű lépésben
A bankváltással együtt járó procedúra sokakat elriaszt attól, hogy kedvezőbb feltételek után nézzenek. Szakértőnk a teendőket 7 egyszerű lépésben összefoglalva mindenkit arra biztat, hogy ne habozzon váltani, megfelelő tájékozódás és előkészítés mellett ugyanis ez messze nem olyan bonyolult, mint az kívülről látszik.
3) Átutalásban mindig az internetbankos a legolcsóbb, készpénzfelvételben pedig a saját ATM

Egy átutalást sokféleképpen leadhatunk(pl. papír, telefon, internetbank). Közülük minden esetben az internetbankos és a mobiltelefonos alkalmazáson keresztüli átutalás lesz a legolcsóbb. Ugyanez igaz a készpénzfelvételre is, ahol mindig a saját ATM a legolcsóbb készpénzfelvételi pont, kivéve nagyobb összegnél, ahol esetleg az idegen ATM fix díja lehet kedvezőbb.

Ha pedig szívbe markolóan sok lenne egy jelentősebb összegű banki átutalás díja, akkor befizethetjük a kedvezményezett bankjában is, az ő számlaszámára! Ez a lehetőség akkor éri meg, ha a befizetendő pénz készpénzben is rendelkezésre áll.

4) Elég a legolcsóbb bankkártya is

A bankok előszeretettel adnak céges bankkártyaként dombornyomású bankkártyát, aminek ma már - főleg belföldön - semmilyen gyakorlati előnye nincs. A magyarországi elfogadóhelyek közel 100 százaléka bármilyen kártyát elfogad, az interneten pedig már több éve fizethetünk az olcsóbb elektronikus bankkártyákkal is a magyarországi bankok internetes fizetési felületein.

5) A bank ingyen adja. Kihasználjuk?

Az utóbbi években a céges számláknál is elterjedtek a számlacsomagok, melyek ingyenes szolgáltatásokat is tartalmaznak. Sokan rengeteg banki szolgáltatást hagynak bent "ingyen" a rendszerben, vagy azért, mert nem tudnak róla, vagy csak mert nem foglalkoznak vele. Érdeklődjünk utána és használjuk ezeket!

Banki ügyeletek: mikor kezd el ránk figyelni a NAV?
Szinte mindenki találkozik a „pénzmosás” kifejezéssel a mindennapi élet során, azonban kevesen tudják, hogy mely ügyletük minősülhet pénzmosás szempontjából gyanúsnak, illetve hogy egy-egy pénzmosásgyanús ügylet bejelentéséről a NAV bizonyos esetekben első kézből értesül – és kezdeményezhet ez alapján ellenőrzést nálunk.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo