Szeretünk mobillal fizetni a parkolásért

Az Eme Zrt, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone bejelentette, hogy a MobilParkolás szolgáltatás elindítása óta a szolgáltatók ügyfelei már egymillió alkalommal vásárolták meg parkolójegyüket mobiltelefonjukkal. A szolgáltatás folyamatos kiterjesztésének köszönhetően a három hazai mobilszolgáltató előfizetői ezt egyre több városban tehetik meg: a MobilParkolás Budapest mellett már 24 városban érhető el.

A mobiltechnológia nyújtotta lehetőségek egyre szélesebb körben terjednek, és számos területen teszik az emberek életét könnyebbé, egyszerűbbé. Ezek egyike a MobilParkolás szolgáltatás, amellyel a mobilszolgáltatók kényelmes és gyors megoldást nyújtanak ügyfeleiknek a parkolójegy megvásárlására. A szolgáltatás népszerűségének bizonyítéka, hogy márciusi indulása óta összességében immár egymillió sikeres parkolási tranzakcióról számolhatnak be a mobilszolgáltatók és az EME Zrt., ami azt jelenti, hogy átlagosan naponta több, mint 4000 parkolási tranzakció történik országszerte.

A MobilParkolás szolgáltatás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható parkolás, amelynek ellenértékét - a szolgáltatáshoz tartozó kényelmi díjjal együtt - a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről vonják le. Az előzetes regisztrációt nem igénylő szolgáltatást használó autósok így biztosak lehetnek abban, hogy nem fognak feleslegesen pénzt dobni az automatába olyan időszakra is, amikor már nem is állnak a parkolóhelyen.

Az autó rendszámát (ha szükséges, a gépjármű-kategóriánként meghatározott kiegészítéssel) sms-ben a parkolóautomatán található telefonszámra elküldve indítható el a parkolás, amely egy, ugyanarra a számra küldött sms segítségével bármikor tetszés szerint leállítható. Amennyiben az ügyfél előre tudja, hogy mennyi időt szándékozik az adott helyen parkolni, az elküldött SMS-ben a parkolás időtartamát is feltüntetheti. A parkolóautomatán található telefonszám felhívásával - az első SMS-sel történt parkolás után - a Pannon és a T-Mobile ügyfelek a hangautomata rendszerben található menüpontok segítségével is elindíthatják, illetve leállíthatják a parkolást. Mindegyik esetben a visszaigazoló sms megérkezte jelzi a parkolás elindítását. A parkolóőrök elektronikus úton, az EME központi adatbázisából kérhetik le, hogy az adott rendszámú autóra van-e érvényes parkolás.

A szolgáltatás a kényelem mellett egyben kiszámíthatóságot és biztonságot is nyújt, hiszen a virtuális jegy lejárta előtt 15 perccel az ügyfél SMS-ben kap tájékoztatást, így a parkolóautomatától és az autótól távol is lehet új parkolást kezdeményezni.

A díjakról és egyéb feltételekről az ügyfelek mobilszolgáltatójuk honlapján, illetve a http://www.mobilparkolas.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo