Magyarország legnagyobb készételgyárát avatták fel szombaton, Sármelléken. A Star Menü Kft. jelenleg napi 120 ezer adagos kapacitását két éven belül 700-800 ezer adagra emelik - mondta el a megnyitón Rückert Zoltán ügyvezető igazgató. A többségében magyar családi tulajdonban lévő cég hat hónap alatt, zöldmezős beruházásban építette fel 2500 négyzetméteres üzemcsarnokát egy 3,5 hektáros területen, a FlyBalaton repülőtér közelében. A beruházásra kétmilliárd forintot költöttek.
A termelést hatvanhárom dolgozóval kezdik, október tizenötödikén. Decemberben már 110 embernek adnak majd munkát. Naponta 30-35 tonna élelmiszert dolgoznak fel. A szakmai munkát irányító Tóth Endre mesterszakács hazai alapanyagokból dolgozhat. Az év végétől a német piacra is szállítanak. A tervek szerint harminc-ötven százalékos nagyságrendben fognak exportálni. Két év alatt négyszázra szeretnék bővíteni az alkalmazotti létszámot.