hirdetés

Nyugdíjemelő tippek

Megjelent a Piac & Profit márciusi száma, benne többek között interjú a magyar származású sztárvállalkozóval, Tom Szakyval. A magazinban körbejárjuk a bizalmi vagyonkezelés témáját, azt, hogy miért érdemes szabadúszókkal dolgozni, bemutatunk magyar sikersztorit, és szó van arról is, hogy hogy lehet sikeres üzletet kötni Kínában.
hirdetés

A tartalomból:

Álomút, szeméttel kikövezve

A legmenőbb startupnak választott TerraCycle szemetet hasznosít újra, de úgy, ahogy még senki. A multicég vezetője egy magyar származású srác, Tom Szaky, aki sok mindent másképp gondol, mint a többség. Tovább az interjúhoz...

Már konzerválható a cégvagyon

Vajon hogyan tud egy cég tulajdonosa visszavonulni az aktív üzleti élettől úgy, hogy közben nem kerül veszélybe a sok év alatt felhalmozott cégvagyon? A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) bizalmi vagyonkezelésre vonatkozó rendelkezései megoldást kínálnak a dilemmára. Tovább a cikkhez...

Mibe kerülnek a nyugodt nyugdíjas évek?

Mit tehet a vállalkozó, a cégtulajdonos, ha nem minimálnyugdíjas akar lenni, hanem szeretné élvezni a dolgos évei gyümölcsét akkor is, amikor már aktívan nem dolgozik a cégben? Tovább a cikkhez...

A szükségtelen élvezet piaca

A luxus mindig is drága volt, de most még annál is többe kerül. Mégis stabil vevőkörrel bírnak a legnépszerűbb márkák. Ennek ellenére a luxuscégeknek is ki kell szolgálniuk a változó igényeket, s haladni a korral. Az új trendekről szóló cikkből kiderül, hogy milyen üzleti modellt követnek a legmagasabb ligában játszók. Tovább a cikkhez...

A mini, a midi és a megosztott

Szabadúszót alkalmazni jó! Hogy miért? A szabadúszók olcsóbbak és rövidebb, specializáltabb projektekbe is bevonhatóak.

Egymás hátát vakarni

Évekig tartó kitartó munkára is szükség lehet, ha Kínában szeretnénk üzletelni. Aki viszont megbízható, jó partnernek bizonyul az ázsiai üzletfelek szemében, hosszú időre megtalálhatja a piacát.

Olyat ígérj a vevőnek, amit be tudsz tartani!

„A túlélés nem a legerősebb, de nem is a legintelligensebb fajnak adatik meg, hanem annak, amelyik leginkább képes alkalmazkodni a változásokhoz.” Charles Darwin elméletét követték egy új hazai luxuskozmetikai márka, a Myrla üzleti koncepciójának a kialakításakor.

Fókuszálok, tehát vagyok

Ezúttal a Focus: Use Different Ways of Seeing the World for Success and Influence című könyvet ajánljuk. Egyik recenzense viccesen így írt: a könyv segít jó házaló ügynöknek lenni, gyereket nevelni és időpontot kapni a második randira. De ha véletlenül mégsem, akkor legalább abban, hogy jobbak legyünk a minket feleslegesen nyaggatók leépítésében.

Óvakodj a tőkétől!

Befektetőt találni nehéz, jó és tartós együttműködést kialakítani a befektetővel pedig még nehezebb. Egy pórul járt startuper 11 tanácsa befektetőkeresőknek.

Robotizáció és munkanélküliség

A mesterséges intelligencia alkalmazása alapjaiban rengeti meg a gazdaság szerkezetét: nagyobb horderejű, messzebb menő hatással van a világra, mint a mezőgazdaságiból az ipari társadalomba való átlépés volt. Már nemcsak a kézi erővel végzett munkákat, hanem a szürkeállományt igénylő feladatokat is komputerizálják.

Luxusügyfelek         

Egyre alacsonyabbra kerül a privátbanki ügyféllé váláshoz szükséges követelmény. Összegyűjtöttek, hogy mit kínálnak és kinek az egyes bankok.

hirdetés

Véleményvezér

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.
Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az orosz-ukrán háború úgy tűnik a levegőben dől majd el. A rakéták és a drónok korszakát éljük.
A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

Ember nem lőtt még akkora mellét, mint a britek a brexittel. Most már úgy vélik, bárcsak egy rossz álom lenne, hogy kiléptek.
Terrorista állam-e Oroszország?

Terrorista állam-e Oroszország?

Az Európai Parlamentben elsöprő többséggel fogadták el azt az állásfoglalást, ami szerint Oroszország terrorizmust támogató állam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo