A hazai édesség gyártók az idén is sokszínű termékpalettával készültek a húsvéti szezonra, a hagyományos csokoládéfigurák mellett számos innovatív termék került be a kínálatba. Így például a tejcsokoládéból készült tojások és nyulak mellett számos limitált, különleges, szezonális termék került a polcokra. A citrusos és meggyes ízek mind a kedvencek között szerepelnek – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és Magyar Édességgyártók Szövetségének közös közleményéből.
Fotó: Depositphotos
A 2025-ös húsvét ugyanakkor a tudatosság jegyében telik, gyártói és vásárlói oldalról egyaránt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének közös piaci körképe szerint a változó fogyasztói szokások és a gazdasági bizonytalanságok az eddiginél is komolyabb felkészültséget igényeltek a gyártóktól. A feldolgozók erős hangsúlyt fektettek a termékportfólió optimalizálására és olyan partnerségek, folyamatok kialakítására, hogy hatékonyan tudjanak reagálni a kereslet ingadozásaira.
Emellett nőtt a digitális marketing és e-kereskedelmi csatornák szerepe is. Bár igaz, hogy az ünnepek idején, legyen az húsvét, vagy karácsony, a fogyasztók hajlandóak a magasabb árakat is megfizetni, ugyanakkor a többség a legjobb ár-érték arányú termékeket keresi, a mennyiségi helyett minőségre terelődött a hangsúly a szezonális édességek piacán.