Az ellenőrzés-sorozat laboratóriumi vizsgálatainak eredményei kapcsán az államtitkár kiemelte, hogy 97 élelmiszerminta (48 pácolt, füstölt, nyers sonka és 49 hidegkonyhai készítmény), valamint 61 tojásfesték ellenőrzésére került sor a Nébih laborokban. Ennek során a sonkákkal szemben 14 esetben merült fel kifogás a sótartalom miatt, míg a hidegkonyhai készítmények mikrobiológiai vizsgálata során 3 termék volt kifogásolt. A tojásfestékek vizsgálata 2 terméknél tapasztalt jelölési problémával zárult. Valamennyi kifogásolt termék esetében hatósági eljárásra kerül sor.
Nobilis Márton az eredmények alapján hangsúlyozta, a több évtizedes hagyományra visszatekintő szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés idén is beváltotta a hozzá fűzött elvárásokat: hatékonyan hozzájárult, hogy a magyar emberek biztonságos élelmiszereket fogyasztva tölthették az ünnepeket.