hirdetés

Felturbózza a luxuslakásbérlést az Airbnb

Az Airbnb azokat a turistákat szeretné magához édesgeti, akik úgy érzik, a rövidtávú lakásbérlés nem kínál olyan kényelmet és luxust, mint a hotelek. Több honlap is van, mely már évek óta közvetít luxuslakóhelyeket, így az Airbnb kicsit későn kapott észbe.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az Airbnb hamarosan beizzítja a "Select" névre hallgató brandet a honlapján belül, mely az idősebb és vagyonosabb kuncsaftokat célozza meg, akik inkább hotelekben szállnak meg. Az Airbnb az elmúlt években új lehetőségeket keres a növekedésre, ezért kezdett például az élménycentrikus turizmusra fókuszálni, kulturális programokat, idegenvezetéseket is kínálva -melyeket a felhasználók szerveznek és tartanak-, most pedig a prémiumkategóriás otthonok piacára gyúr.

Azokban a városokban például, ahol nehéz eladni a luxuslakásokat és villákat, a tulajdonosok egyszerűen kiteszik az ingatlanokat az Airbnb-re. Vagy máshová. Ugyanis nagy a verseny.

Konkurencia

A bérelhető luxus
(fotó: Flickr/Ron Kikuchi)

Az Airbnb-nek lemaradása van a luxusingatlan szegmensben. A Onefinestay 2009-ben alakult kifejezetten azzal a céllal, hogy a villáikat és kastélyaikat bérbe adhassák a tulajaik - akár személyzetttel együtt!

A Onefinestay csak Londonban, New Yorkban, Párizsban, Rómában és Los Angeles-ben kínál házakat. A Luxury Retreats viszont 90 helyszínen, de a házukat kiadásra kínálóknak csak 5 százalékát veszik fel a kínálatba. A honlap munkatársai személyesen felkeresik a jelentkezőket és házaikat, hogy meggyőződhessenek róla, valóban garantált-e a luxus. A házbérlést közvetítő portálok szelektálnak, csak így lehetnek biztosak abban, hogy nem éri szó a ház elejét.

Kép: Pixabay

De ott van még a Villas of Distinction, a Dream Exotic Rentals, a Time and Place és BoutiqueHomes. A 15 éve működő Time and Place-en például bérbe lehet venni Frank Sinatra egykori otthonát Palm Springs-ben. A Boutique Homes révén pedig megszállhatunk egy teljes egészében üvegből álló tengerparti házban Tasmániában. Az Airbnb tehát egy már felkészült és bejáratott konkurencia elől szeretne elorozni valamekkora szeletet a piaci tortából.

A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, hogy a "Selectben" csak az Airbn által kiválasztott lakhelyek kaphatnak helyett (tehát nem akárki, aki úgy gondolja, hogy a lakása luxuslakás), s az Airbnb kész lakberendezőt is rendelkezésre bocsátani, hogy segítsen kicsinosítani a lakóteret. Az Airbnb nemrég azt is bejelentette, hogy egyszerűsíti a becsekkolást a vendégek számára és teszteli a pénzmegosztást is (ha több félnek elosztva kell utalnia a szállásbérlésből eredő bevételt).

Sharing economy: megszoksz vagy megszöksz
Minél hamarabb száll be egy cég a megosztásos gazdaságba, annál több esélye van az érvényesülésre. Még van tér az új platformok számára, de a későn érkezők idővel azon kaphatják magukat, hogy ez a vonat már elment, véli Kőszegi Árpád, a PricewaterhouseCoopers Magyarország menedzsere.
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo