hirdetés

Fantasztikus magyar fűtőberendezés, ami rakétatechnikával működik

Kovács Aurél jól menő autókereskedő volt, akit a devizahitelválság egyenesen vitt a csődbe. Mélypontra került, szó szerint kenyérgondokkal küzdöttek, hogy két gyermekét és feleségét el tudja tartani. Most ismét egy olyan vállalkozó, aki alig győzi kiszolgálni ügyfeleit egy teljesen más területen. Interjú.

hirdetés

Ön egy nagy visszatérő.

Életemből több mint 10 évet fektettem abba, hogy a magyar autókereskedelemnek egy minél erősebb szereplője legyek. 2008-ra egy 400 milliós cégcsoporttal rendelkeztem, amelynek két márkakereskedése és két használtautó kereskedése volt országszerte. Ha még emlékszik valaki, ebben az üzletágban akkor az jelentette a hasznot, hogy a gépkocsikat hitelre adtuk el, a kereskedők pedig a hiteljutalékokból éltek. Új autóból, akkora volt a kínálat, hogy azt a forgalmazó csak beszerzési áron, vagy annak közelében tudta értékesíteni. Aztán 2008-ban gigantikus fordulat következett be a piacon, teljes összeomlás, amit 2009-ig próbáltunk finanszírozni hátha túléljük a válságot.

Ahogy most a vendéglátósok teszik.

Nekünk nem sikerült, 200 milliós veszteségnél gyakorlatilag csődbe mentünk. Ez a történet annyira megviselt, hogy teljesen hátat akartam fordítani az autós szakmának. Ma már odajutottam, hogy még magamnak sem szeretek vásárolni gépkocsit. Két évig csak kóvályogtam, hogy most mihez kezdjek. Gáz és olajmérnöki diplomám volt, amit még az egykori Szovjetunió egyik tagállamában szereztem, hiszen én Kárpátaljáról származom. Aztán egy autós barátom megkeresett, hogy kellene neki egy olyan készülék, amiben el tudná égetni a fáradt olajat, füstmentesen, külső energiaforrás nélkül.

Fotó: Kovács AurélFotó: Kovács Aurél

Akkor körülnézve a piacon azt láttam, hogy nagyon kezdetleges készülékek vannak. Ezekben jellemzően háztartási olaj égetésére alkalmas égőfejek voltak, amelyeket egy külső energiaforrással működtettek. Ehhez képest én egy egészen új technológiát vettem elő, amit a történelemből azért már lehetett ismerni. A hitleri Németország csodafegyvere használta először az impulzus alapú rendszereket a FAO rakétákban, amivel Londont bombázták. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ezekkel a lüktető sugárhajtóművekkel először a szovjet mérnökök kezdtek el foglalkozni még a II. világháború előtt. Ezt vitték tovább a németek, ami tulajdonképpen egy spontán rezgőrendszert jelentett a fegyverekben. Na ezt vettem elő orosz szakkönyvekből és kísérleteztem vele két évet, hogy teljesítményre tudjam méretezni. 2013-ban értem el odáig, hogy szériában kezdtem el gyártani ilyen berendezéseket. Különféle típusokat, légbefúvással, vegyes tüzelésű kazán égőfejjel működőket, akár központi fűtésre köthető változatig.

hirdetés

Véleményvezér

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo