Díjeső a Kométának a Foodapesten

Szinte teljes termékválasztékát megújította a hazánkban a második legnagyobb húsfeldolgozó, a kaposvári Kometa 99 Kft az eltelt két év alatt. A cég évente 450 ezer sertést vág, több, mint 20 ezer tonna sertéshúst dolgoz fel, kizárólag hazai, természetes takarmányozással hizlalt alapanyagból. Többek között ez hangzott el a cégnek a 6. Nemzetközti élelmiszer, ital és élelmiszergépipari kiállításon, a Foodapesten a nyitás napján, november 26-án tartott sajtótájékoztatón.

Mi lesz az árrésstop vége?
Belebukhat valaki az MNB-alapítványi botrányba?
Mik lennének egy új kormány legfontosabb teendői?

Online Klasszis Klub élőben Csillag Istvánnal!
Vegyen részt és kérdezze Ön is a korábbi gazdasági és közlekedési minisztert!

2025. június 25. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Kft ügyvezető igazgatója, a tulajdonosok képviselője a kaposvári húsipari vállalat új hivatását, cégfilozófiáját vázolta fel, nem hallgatva el, hogy Közép-Európa legjelentősebb vállalatává kívánják fejleszteni. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a széles, átgondoltan tervezett termékskála, az új logó, a megújult csomagolás. A küldetés központi eleme: ízletes és egészséges sertéshús-termékek előállítása a hazai piacra és exportra egyaránt, a lehető legjobb minőségben, elegáns kiszerelésben és az árnak megfelelő értékkel. Mindezt a Kométa párosította a hatékonyság, az innováció és a szép hazai környezet megóvásának elveivel. Giacomo Pedranzini hangsúlyozta a hosszú távra tervezés előnyeit is. Egy kérdésre válaszolva mondta el, hogy olasz és spanyol befektetőkkel közösen létrehozott sertéstelepükön, melyet költséghatékonyság, munkahelyteremtés miatt Észak-kelet Magyarországon, Nyíregyháza környékén működtetnek, évi 30 ezer sertést hízlalnak, csak természetes tápanyagokkal, szigorú állategészségügyi felügyelet mellett. Az előállítás minden közvetlen és járulékos költséggel együtt is csak 240-245 forint körül mozgott kilónként.

Kovács László vezérigazgató elmondta többek között, hogy a Kométa volt az első magyar húsfeldolgozó, mely a fejlettebb vevői és szolgáltatói menedzsment érdekében bevezette az SAP rendszert. Az ISO 9001, a HACCP alkalmazása mellett megfelel a legszigorúbb, az USA mezőgazdasági minisztériuma (USDA) és az EU megszabta követelményeknek is. Világszínvonalú, vezető technológiákat alkalmaz a Kométa a feldolgozás és gyártás minden fázisában. Itt többek között utalt a kiemelkedő minőségű prímsonkákra, melyek a világon legmodernebb pácolási technológiával készülnek: a válogatott sertéscombhúsok egy darabban maradnak, mert a páclevet az izomszerkezet egészének megtartásával, tűszúrásos eljárással juttatják be a rostok közé.

A Kemencés Sült Sonka elnyerte a 6. Foodapest Újdonságdíját, valamint a kereskedők szaklapja, a Mai Piac Sikertermék díját is. A könnyen megjegyezhető, a sajátosságukat nevükben is rögtön jelző “Kemencés sült” termékeket 2001 végén vezette be a cég a piacra, elegáns, szép kivitelben - és 2002 nyarára már 68 százalékos piaci részesedést ért el a termékcsaláddal a sültek között. A Kemencés Sültek is, csakúgy, mint az egyedi ízű és megjelenésű Prímsonkák – a Nemes Speck, a Betyár, a Prágai, a Római, a Rácsos és a Gazdag – elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. A kereskedők választása alapján ebben az évben a SIAL nemzetközi élelmiszeripari szakvásáron is, a húskészítmények kategóriájában a Kemencés Sültek képviselték Magyarországot.

Piaci rést célzott meg a Kométa a mini snack szalámikkal is: ez a legkisebb, de igazi magyar szalámifajta. Ezzel a termékkel a fogyasztói szokások változására reagált a kaposvári vállalat. A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy mellett elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat is.

Kedvező fogadtatásra találtak a Kométa prímszalámijai nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is, az egyedi arculatú csomagolás is kiemelkedő minőségüket hivatott jelezni.

A Kométa a legnagyobb hazai üzletláncok megbecsült beszállítója, és több, mint 20 országba is eljutnak termékei, a Távol-Kelettől Európa több országáig, ennélfogva az erős forint és a az exporttámogatások eltörlése érzékenyen érintette ezt a céget is.

Véleményvezér

Újabb furfangot eszelt ki a kormány a szabad sajtó betiltására Hadházy Ákos szerint

Újabb furfangot eszelt ki a kormány a szabad sajtó betiltására Hadházy Ákos szerint 

Csökken a normativitása a magyar társadalomnak.
Enyveskezű lehet Orbán Viktor barátja, nyomozást indított az Európai Ügyészség

Enyveskezű lehet Orbán Viktor barátja, nyomozást indított az Európai Ügyészség 

Vége az Európai Unió elnéző magatartásának.
Nincs lejjebb, utolsók vagyunk Európában

Nincs lejjebb, utolsók vagyunk Európában 

Tragikusan teljesít az Orbán-kormány.
A meggy és a málna kétszer annyiba kerül, mint tavaly

A meggy és a málna kétszer annyiba kerül, mint tavaly 

Nem jön össze a kisebb infláció.
Itt a rezsicsökkentés ára, 15 ezren ivóvíz nélkül

Itt a rezsicsökkentés ára, 15 ezren ivóvíz nélkül 

Ma már nincs ingyen semmi, a rezsicsökkentés se.
Cserbenhagyta Orbán Viktort barátja

Cserbenhagyta Orbán Viktort barátja 

Most már Szlovákia is támogatja Ukrajna EU tagságát.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo