hirdetés

20 milliós adomány a Samsungtól

A Samsung nagy értékű termék-adományának átadásával kezdődött meg az eddig beérkezett felajánlások kiosztása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Samsung Electronics Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 20 millió forint értékben ajánlott fel támogatást az árvízkárosultak számára.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Több mint 200 milliárd forintos kárt okozott a júniusi rendkívüli esőzések után kialakult áradás hazánkban. A legsúlyosabb természeti csapásokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye szenvedte el.  

A Samsung Electronics Magyar Zrt. csatlakozva Schmitt Pál június közepén közzétett felhívásához összesen 20 millió forint értékű termék-adománnyal segíti az árvízkárosultakat. A termékeket - 100 db mosógép, 70 db hűtő, 200 db porszívó - az Ökumenikus Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak a napokban. A beérkező igények elbírálását Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke és Dr. Fehér Andor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke vállalta a megyei közgyűlések nevében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyének szánt 15 millió forint értékű adomány részeként a Samsung 1 millió forintnyi terméket adott át ünnepélyes keretek között adományozási levél kíséretében az árvíz sújtotta szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházban az intézmény részére, amelyet Dr. Tiba Sándor igazgató vett át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökétől, Dr. Ódor Ferenctől, valamint D.H.Kim-től, a Samsung Electronics Zrt. elnökétől. A hivatalos átadón részt vett még Madár György, Abaújszántó polgármestere, és a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat képviselői is, akik kiemelt fontosságot tulajdonítottak a Magyarországon működő nagyvállalatok részéről demonstrált társadalmi összefogásnak és támogató szándéknak.

A legjobbkor érkezett a felajánlás

„Az egészségügyi ellátásban a hűtőberendezésekre elemi szükség van, mert abban gyógyszereket, infúziókat és egyéb felszereléseket tartunk. Május közepén rövid idő alatt 80-100 cm víz öntötte el a kórház épületét, így abban mindenfajta elektromos eszköz megsemmisült. Köszönjük a Samsung nagyvonalú felajánlását, amely a lehető legjobbkor érkezett." - nyilatkozta Dr. Tiba Sándor, a szikszói kórház igazgatója.

„Felelős, piacvezető, tőkeerős cégként állandó figyelmet kell szentelnünk a Magyarországon zajló különböző belső  folyamatokra, mind a gazdasági és politikai változásokra, mind a fogyasztói, lakossági igényekre vetítve. Mivel termékeink az élet számos szegmensében jelen vannak a hétköznapokban használt háztartási gépektől a csúcstechnológiás műszaki cikkekig, egy ilyen súlyos és felfokozott helyzetben természetesnek tartjuk, hogy segítsünk termékeink eljuttatásával a bajba jutott háztartásokon. Reméljük, a jövőben is tudunk majd hasonló felajánlásokat tenni a magyar társadalom javára." - nyilatkozta Dae Hyun Kim, a Samsung Zrt. elnöke.

A fennmaradó 5 millió forintnyi termékadományt Jász-Nagykun-Szolnok megye árvízkárosultjai kapták.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo