Ismét megrendezte a Borsodi Sörgyár Zrt. a Stella Artois Csapoló Bajnokságot. A vetélkedő közlendője az is, hogy szakszerű sörcsapolás nemcsak pontosan meghatározott lépések láncolata, hanem művészet is. A verseny győztese a tiszafüredi Panoráma Vendéglő munkatársa, Kende Károly lett, ő képviseli hazánkat 2006. október 27-én a 10. Stella Artois csapoló világbajnokságon Belgiumban. A 2. helyezett Tóth Gábor (Belgian Beer Café, Zalaegerszeg), a 3. pedig Hajdik Imre (Szélcsárda, Lajosmizse) lett.
Annak ellenére, hogy a sörcsapoláshoz még az amatőrök is értenek bizonyos szinten, jó néhány lényeges szabály még a gyakorló csaposok előtt is ismeretlen. Egy gyanútlan sörivó nem is gondolná, hogy amikor kedvenc sörét a pincér felszolgálja, mennyi apró mozzanat és részlet befolyásolja az aranysárga ital szubjektív és tényleges élvezeti értékét. Nem mindegy például, hogy a sör kitöltése előtt mennyi idővel és hogyan mosták el a poharat, milyen szögben tartja azt a csapos csapoláskor és eltávolítja-e a habkorona szénsavval túldúsult tetejét. Csak kevesen tudják azt is, hogy a poharakat még teli állapotban is le kell öblíteni.
A zsűri a versenyen értékelte a pultban történő szakszerű csapolási és a szervírozást előkészítő folyamat mozzanatait, valamint az éttermi munkát különböző szempontok szerint. Ezek része volt az előírásokban megfogalmazott apró, de nagyon fontos mozdulatok szakszerű elvégzése, de természetesen a vendéggel való kapcsolatteremtés és udvarias kiszolgálás is.