Nincs kedve dolgozni menni? Pedig már túl vagyunk az év legrosszabb napján

2014. január 12. vasárnap - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egy brit felmérés szerint idén január 6-a volt az év leglehangolóbb napja. Nemcsak az első munkanap volt, de többen is válnak ilyenkor. Szóval a legrosszabbon már túl vagyunk.

Kép: Fotolia

Az év legszörnyűbb napját, a Blue Mondayt először 2005-ben határozta meg Cliff Arnall kutató. Ő ezt január utolsó teljes hetének hétfőjére tette. Az okok között szerepelt, hogy már messze a karácsony, de még nem jött fizetés, rossz az időjárás, legtöbben újévi fogadalmaiknak is búcsút mondtak.

Egy új kutatás most más eredményt hozott. Az Upbeat cég megbízásából készített felmérésben 2,2 millió Twitter-üzenetet elemeztek brit kutatók az utóbbi három évből. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az első januári munkanap a legdepressziósabb. A népszerű mikroblogoldalon ekkor regisztrálták a legtöbb negatív tartalmú és hangvételű 140 karakteres tweetet.

Újra a munkahelyen, fogadalmak megszegése, válóper indítása

Idén január 6-án indult az élet a legtöbb munkahelyen. Ekkor tértek vissza legtöbben év végi szabadságukból. Az ingázók pokolba kívánják a munkahelyre utazást, az irodában a többség csak keresi önmagát, produktív munkára alig képes. Ráadásul ekkor fogalmazódik meg sok munkavállalóban, hogy „ezt már nem csinálom tovább, elkezdek állást keresni”.

Emellett jogi szakértők szerint ezen a napon indul el a legtöbb válóper (összességében január kiugró hónap e téren), az emberek hatszor többet panaszkodnak az időjárásról, az újévi fogadalmak megszegése is e tájban történik, ami bűntudatot kelt.

Nincsenek messze a legboldogabb napok sem

A kutatók szerint az év legboldogabb napjai karácsony, január elseje, Valentin-nap és az év első napos hétvégéje.

Forrás: monster.hu