Zacsiapokalipszis: 2030-tól csak újrahasznosítható műanyag csomagolás

2018. szeptember 27. csütörtök - 19:01 / piacesprofit.hu
  •    

Az Európai Parlament új stratégiát vizsgál meg, melynek egyik célja, hogy 2030-ra minden műanyag csomagolás újrahasznosítható legyen. Az új intézkedések segítenek csökkenteni az európai országokban még megtermelt műanyaghulladék mennyiségét, ami így kevésbé rombolja majd környezetünket, éghajlatunkat, egészségünket és gazdaságunkat.

A műanyaghulladékok újrahasznosítása nem túl általános Európában. Évi mintegy 26 millió tonna megtermelt műanyaghulladékból alig 30 százalékot gyűjtenek csak be, és használnak újra. A probléma megoldására az Európai Parlament új műanyag-kezelési stratégiát vizsgál meg. Ebben a Bizottságnak is fontos szerep jut. Felül kell vizsgálnia a műanyag csomagolások alapvető követelményeit, hogy 2030-ra az EU-ban gyártott minden csomagolóanyag újra felhasználható vagy újrahasznosítható legyen.

A Parlament egyebek között fel akar lépni az egyszer használatos árucikkekkel szemben is. Jelenleg a tengerbe kerülő szemét 80 százalékát a műanyaghulladék teszi ki. Ennek a fele egyszer használatos műanyag termék. A képviselők az újrahasznosított műanyag új termékekben való felhasználását, valamint a kutatásba és innovációba fektetett nagyobb erőfeszítést is támogatják. A műanyaghulladék problémáját mostanáig olyan országokba szerveztük ki, mint Kína, ám Kína nemrég betiltotta az EU műanyaghulladékának importját, ezért most lépnünk kell: innovációra és beruházásra van szükség. Ha létrejön az újrahasznosított műanyag termékek piaca, akkor Európa gazdasági erőforrást kovácsolhat a műanyaghulladékból.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.