Otthonról többet dolgozunk, mint az irodában

2019. március 05. kedd - 16:10 / piacesprofit.hu
  •    

A rugalmas munkaidőben, illetve otthon dolgozók átlagban többet teljesítenek, mint társaik. Fennmaradó többlet-idejüket a nők a gyermekeikről való gondoskodásnak szentelik – a férfiak csak ritkán.

A német szakszervezeti szövetség alapítványának kutatása jutott erre a megállapításra. A több ezer munkavállaló megkérdezése alapján készült felmérés azt mutatta, hogy a rugalmas munkaidőben, illetve home officeban dolgozó férfiak hetente átlagosan 2 órával többet dolgoznak, mint irodai társaik, míg azok, akik teljesen szabadon oszthatják be munkaidejüket, átlag 4 órával többet teljesítenek.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ezzel szemben az otthon, vagy rugalmasan beosztható munkarendben dolgozó nők csak kevéssel dolgoznak többet, viszont az átlagosan heti 3 óra többlet-időt a gyermekeiknek szentelik – ami a férfiaknál csak ritkán fordul elő. (Forrás: Die Welt)

Távmunka: kötetlenség vagy modern rabszolgaság?
Világszerte egyre többen dolgoznak internetes portálok révén. A digitális távmunkának sok az előnye, de arra is szükség van, hogy biztonságot nyújtsanak a bedolgozóknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek