Nyithatok-e külföldön forint bankszámlát a cégemnek?

2019. április 01. hétfő - 08:08 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Nyithatok-e külföldön forint bankszámlát a cégemnek? Igen, de nem minden pénzintézetnél lehet, ezért érdemes előtte érdeklődni – tanácsolja az Írisz Office.

Külföldön forintos bankszámlát nyitni nem minden bankcsoportnál lehetséges ezért érdemes a kiválasztott pénzintézetnél érdeklődni, hogy van-e náluk ilyen lehetőség – tanácsolják az Írisz Office adótervezői.

A hazai vállalkozások külföldön nyitott számláinak devizanemét leginkább az adott országban tervezett üzlet devizaneme határozza meg.

A külföldi bankoknál vezetett forintszámláról való utalás devizaátutalásnak minősül, így ezek díjazására a devizaátutalásokra jellemző költségek érvényesek.

Az internetbanknak köszönhetően országtól és banktól függetlenül, bárhonnan kezelhetőek külföldi bankszámláink.

Ugyanakkor fontos azt is tudni, hogy egy külföldön nyitott bankszámla nem mentesíti a vállalkozást a belföldi forintszámla megnyitása alól!

Fontos: a külföldön nyitott bankszámlát be kell jelenteni a NAV felé!

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Mi az a CSED és ki jogosult rá?
A csecsemőgondozási díjra (CSED) való jogosultság feltétele, hogy az édesanya a baba születését megelőző 2 éven belül legalább 365 nap biztosítási jogviszonnyal rendelkezzen. Az említett feltételek érvényesek mind a határozott, mind a határozatlan idejű munkaviszony esetén.

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek