November 1-től megint új poggyász-szabályzat a Wizz Airnél

2018. november 01. csütörtök - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

November 1-től mindenki ingyenesen felvihet magával egy kézipoggyászt a fedélzetre, nem csak azok, akik elsőbbségi szolgáltatást vásároltak. Az új szabályzat célja – a légitársaság szerint –, hogy megkönnyítse a beszállást az utasok számára, és csökkentse a poggyásszal kapcsolatos késéseket a Wizz Air járatain.

November 1-től kezdődően minden utas felvihet a fedélzetre egy darab ingyenes kézipoggyászt (legfeljebb 40x30x20 cm), míg az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) is felvihetnek magukkal. Emellett a Wizz Air bevezeti a 10 kg súlyú feladott poggyászt 7 eurótól induló áron.

wikipedia.com

Kép: wikipedia.com

Az utasok a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző összeállítást választhatnak egyéni igényeik szerint.

A Wizz Air 5 euróért kínálja a WIZZ Priority szolgáltatást, ami tartalmazza az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm), egy további fedélzeti kézipoggyászt (55x40x23 cm), az elsőbbségi utasfelvételt és az elsőbbségi beszállást.

Az október 10. előtt foglalt, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a

Újabb távolsági fapados próbálkozik
A jövő év derekán szállhatnak fel a Swiss Skies gépei, hogy fapados áron szállítsák utasaikat Baselből a tengerentúlra. Az induláshoz mindenesetre legalább 100 millió dollárnak kell összegyűlnie.

Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt, míg a szintén korábban foglalt és november 1. utáni időszakra szóló, de feladott poggyászt tartalmazó foglalásokhoz díjmentesen WIZZ Priority szolgáltatást ad a légitársaság.

A Wizz Air – közleményük szerint – gyorsabb beszállást és kevesebb késést remél az új poggyász-szabályzattól.

A Ryanair augusztus végén jelentette be, hogy változtat a szabályokon: novembertől, ha valaki elsőbbségi beszállás nélkül utazik, akkor ingyen csak egy kisméretű kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre, a nagyobb kézipoggyászért (például a gurulós bőröndért) már külön fizetni kell.