Még többe kerül a csomag, tovább szigorít a Ryanair

2018. augusztus 24. péntek - 14:30 / piacesprofit.hu
  •    

November 1-től csak egy darab kis méretű kézicsomagot enged járatai fedélzetére a Ryanair azoknak az utasoknak, akik nem vásárolták meg az elsőbbségi beszállítást.

 

Az elsőbbségi beszállítás opciót nem választó utasok november 1-től mindössze egy darab kis kézicsomagot vihetnek magukkal a Ryanair-járatok fedélzetére.

A gurulós kabintáska méretű, maximum 10 kg tömegű kézipoggyászokat ezen túl az utasoknak a check-innél, vagy a repterek poggyászfeladó pultjainál le kell adni, ennek díja a foglaláskor 8, később 10 euró, vagy ugyanennyi angol font lesz.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ezzel egy új feladott poggyász kategóriát is bevezet a Ryanair a jelenlegi max. 20 kg – 25 euró/font árú termék mellett.

Az új szabályok 2018. november 1-től lépnek életbe minden utas esetében, de a 2018. szeptember 1. utáni foglalásoknál már egyből az új rendszer lesz érvényes.

Az ír fapados légitársaság közleményében azt hangsúlyozza, hogy a változás az utasaiknak csak 40%-át érinti, mert az utasok 30%-a elsőbbségi beszállítást megvásárolva repül, másik 30 százalékuk pedig csak egy kicsi kézicsomaggal, amely továbbra is ingyenesen felvihető a fedélzetre.

Tovább szívatnak a fapadosok
Újabb lépéssel keseríti meg a Ryanair az olcsón repülni akaró utasok életét, az online utasfelvételre hamarosan már csak maximum két nappal az indulás előtt lesz lehetőség. Pénzért persze tovább is lehet ülőhelyet választani – olvasható az airportalon.

Az új szabályokat érdemes lesz követnie az utasoknak, mert ha a beszállításkor derül ki, hogy az utas a megengedettnél nagyobb kézipoggyásszal utazik, azt már 25 eurós extra díj ellenében veszik el és teszik a repülőgép csomagterébe.

A változások bevezetését a Ryanair azzal indokolja, hogy így csökkenthetők lesznek a beszállításkor, illetve a túl sok fedélzeti csomag miatt felmerülő járatkésések. A cég közleményében kategorikusan kijelentette, hogy ez nem egy újabb rejtett költség és nem várnak bevételnövekedést az intézkedéstől.

Az elsőbbségi beszállítással nem rendelkező utasok eddig egy nagyobb és egy kisebb kézipoggyászt vihettek magukkal, azonban a nagyobb táskát a beszállításkor le kellett adni és azokat ingyenesen a repülőgép csomagterében szállította a légitársaság. A cég közlése szerint ez sok esetben azt eredményezte, hogy akár 120 csomagot kellett a beszállításkor elvenni az utasoktól és betenni a raktérbe, és emiatt nem volt tartható a 25 perces fordulóidő.

Jó hír az utasoknak, hogy az ír légitársaság ezzel párhuzamosan megnövelte a kis kézicsomagként szállítható poggyászok méretét, az eddigi 35 x 20 x 20 centiméteres maximális méretről 40 x 20 x 25 centiméterre. Ennek megfelelően november 1-től a reptéri csomagméret-ellenőrző keretek dimenziói is módosulnak, 42 x 20 x 30 cm-re.

Forrás: AIRportalBemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.