Mire kell figyelnem, ha fiatal munkavállalót foglalkoztatok?

2019. május 08. szerda - 08:08 / piacesprofit.hu
  •    

A Munka Törvénykönyve alapján a 18. életévet be nem töltött személy minősül fiatal munkavállalónak, akikre speciális szabályok vonatkoznak. Ezeket szedte össze Reggeli egyperces összeállításában az Írisz Office.

Milyen speciális szabályokra kell figyelni a munkáltatónak, ha 18 évnél fiatalabb munkavállalót foglalkoztat? Az Írisz Office adótervezői összeállították a tudnivalókat.

  • A fiatalok munkaideje maximum napi 8 óra lehet. Ezt akkor sem lehet túllépni, ha egyidejűleg több munkáltató foglalkoztatja.
  • Számukra éjszakai munkavégzést vagy rendkívüli munkát elrendelni tilos.
  • Munkaidőkeret alkalmazása esetén az nem lehet hosszabb 1 naptári hétnél.
  • A fiatal munkavállalókat hosszabb munkaközi szünet illeti meg: 4,5 órát meghaladó munkavégzés esetén 30 perc, 6 órát meghaladó munkavégzés esetén pedig 45 perc szünet jár.
  • A munkavállalók egészségének megőrzése érdekében legalább 12 óra pihenőidőt kell nekik biztosítani, illetve figyelni kell a heti pihenőnapok arányos kiadására is.
  • A fiatalok az éves szabadságon felül további 5 nap pótszabadságra jogosultak, amely utoljára abban az évben jár, amikor a 18. életévet betöltik.

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a megbízási jogviszonnyal, illetve az iskolaszövetkezeti jogviszonnyal foglalkoztatott fiatal munkavállalókra is.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Mikor nem kell kamarai hozzájárulást fizetni?
Szükséges-e kamarai hozzájárulást fizetnie annak, akinek szüneteltetés alatt van az egyéni vállalkozása? A Reggeli egyperces eligazít abban, mitől függ a szüneteltetés.

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor