A Samsung ezt végleg elbukta

2018. június 29. péntek - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

A Samsungot félmilliárd dolláros kártérítésre kötelezték Amerikában az Apple szabadalmi jogainak megsértése, az iPhone és az iPad dizájnjának és technikájának lemásolása miatt.

A két óriáscég hét éve pereskedik. Az Apple 2011-ben perelte be dél-koreai versenytársát, amiért az lemásolta mobiltelefonját és tabletét. Az ügyben vagy 50 per indult a világ különböző országaiban, a kaliforniai bíróság most az amerikai kereset ügyében hozott ítéletet.

fotó: Andy/flickr

fotó: Andy/flickr

Az Apple ebben a perben egymilliárd dolláros kártérítést kért szabadalmának megsértése miatt. Az összeget első fokon megítélték.

Így tömik a zsebüket az óriások beszállítói
Az Amazon és az iPhone tajvani szállítója, a Foxcomm, törvényes előírásokat megsértve dolgoztatja munkavállalóit. A leleplezést követően a cég változást ígért.

A Samsung Kalifornia Felsőbíróságához fellebbezett, amely 539 millió dolláros kártérítésről döntött. A Samsung peren kívül kötött egyezségben lemondott a további fellebbezésről, így a pert lezárták.

(Forrás: Boersen-Express)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.