A Microsoft sem akar kimaradni a beszélgetőrobot-versenyből

2018. május 26. szombat - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Microsoft MI alapú beszédértelmezéssel foglalkozó startupot vásárolt fel, amivel látványos technológiát és magasan jegyzett szakembereket is szerzett.

A Microsoft a héten jelentette be a Semantic Machines nevű, mesterséges intelligenciában utazó startup felvásárlását. A Semantic Machines csapatában olyan nevekkel találkozhatunk, mint az Apple Siri korábbi vezető kutatója, Larry Gillick, illetve a Google Assistant fejlesztésében is résztvevő Percy Liang. Az alig négy éve működő vállalkozás célja, hogy új generációs MI-beszédtechnológiával forradalmasítsa az ügyfélszolgálati folyamatokat és az otthoni automatizációt. A cégbe eddigi története során majdnem 21 millió dollárnyi befektetés áramlott, a mostani tranzakció értéke szokás szerint titokban maradt.

Csalást kiáltanak a Google robot-demója miatt
Általános megdöbbenést váltott ki a Google demója, ahol egy nemrég kifejlesztett mesterséges intelligencia telefonon kért időpontot egy fodrászszalonba, úgy, hogy a fodrász észre sem vette, hogy robottal beszél. Kritikusok szerint azonban nem biztos, hogy a felvétel tényleg olyan spontán volt, mint amilyennek tűnik.

A VentureBeat a Microsoft AI and Research Group CTO-ját is szóra bírta a Semantic Machines későbbi szerepét illetően. David Ku a lap érdeklődésére elmondta, hogy egy speciális, az MI alapú beszédértelmezésére koncentráló kiválósági központot (centre of excellence) hoznak létre a kaliforniai Egyetemen, amely a legmagasabban jegyzett kutatókat csábítaná magához – ebben a tekintetben a Semantic Machines munkatársai önmagukban is elég erős névsort jelentenek.

A központ együttműködik a Microsoft olyan intézményeivel, mint a Cortana Research részleg, a Melbourne-i Egyetemen idén februárban felállított Cortana Intelligence Institute, vagy a vállalat redmondi központjában dolgozó AI and Research Group.

Vállalati ügyfeleknek

A Semantic Machines csatlakozásának jelentősége abban áll, hogy az új technológiák integrációjával a fejlesztők nem csak az Azure Bot Service vagy a Microsoft Bot Framework segítségével hozhatnak létre chatfunkciókat és appokat, hanem lehetőségük lesz minták alapján tanítani is az alkalmazásokat. David Ku szerint ez egy új megközelítést jelent, ami jeletősen csökkenti majd a szükséges mérnöki munka mennyiségét, mivel a gépi tanulás eszközeivel, a tanulási folyamat “végponttól végpontig” (tehát a kiejtett szavaktól a válaszok nyomán végrehajtott feladatokig) terjedő feltérképezésével készülhetnek el a megfelelő és API-k.

A Microsoft azt tervezi, hogy a Semantic Machines technológiáját a Cortana mellett egy nagy csomó termékében alkalmazza, az Azure Bot Service, a Microsoft Cognitive Services és más, a vállalati ügyfeleket célzó beszédértelmező megoldások mellett.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor