A cégek alig használják a mesterséges intelligenciát

2018. október 02. kedd - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Új szervert fejlesztett a Cisco, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több információt nyerjenek ki adataikból, és ezeket felhasználva jobb és gyorsabb döntéseket hozzanak.

A Gartner felmérése szerint jelenleg csupán a vállalatok 4%-a alkalmaz AI megoldásokat, ez a szám azonban a következő években drámai mértékben fog növekedni.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Cisco új szervere a deep learning folyamatokat gyorsítja fel. Ez a gépi tanulás intenzív formája, amely neurális hálózatok és nagyméretű adatkészletek révén tanítja a számítógépet az összetett feladatok elvégzésére. A deep learning folyamatok sokkal nagyobb számítási teljesítményt igényelnek, olyan architektúrát, amely képes hatalmas mennyiségű adatállományok feldolgozására és értelmezésére.

Egyre átláthatatlanabbak a vállalati hálózatok
A vállalati hálózatok bővülésével párhuzamosan egyre nagyobb kihívást jelent hatékony kezelésük – mutat rá az Oracle Communications által közzétett új tanulmány.

Várakozásaink szerint az elkövetkező években a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás által támogatott alkalmazások általánossá válnak a vállalatok életében. Ezek a megoldások számos összetett üzleti problémát oldanak meg, azonban új kihívásokokat is jelentenek az informatikai részlegek számára”mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. 

A pénzügyi szektorban például a csalások észleléséhez és az algoritmikus kereskedelem javításához, míg az egészségügy területén a pontosabb diagnosztizáláshoz, az orvosi képminőség javításához, valamint a gyógyszerkutatások felgyorsításhoz alkalmazhatják ezeket a technológiákat.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek