Ezeken a helyeken ne beszéljünk bizalmas kérdésekről

2018. szeptember 23. vasárnap - 10:03 / piacesprofit.hu
  •    

Nemrég az amerikai szenátus Külpolitikai Bizottságának ülésén hallgattak meg szakértőket, akik elmondták: az államilag támogatott gazdasági hírszerzés óriási károkat okozhat. A szakmailag rendkívül jól felkészült hekkerek ellophatnak találmányokat, beruházási és marketingterveket.

Nem okoz számukra nehézséget, hogy megakadályozzák a termeléshez szükséges anyagok szállítását vagy úgy megfertőzzék egy vállalat webportálját, hogy azt le kelljen zárni.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A New York Times cikke szerint az üzleti vagy tudományos ügyekben utazóknak abból kell kiindulniuk, hogy konferencia-központokban, üléstermekben, szállodákban, éttermekben bárhol lehetnek az elhangzottakat hangban, képben rögzítő berendezések. Működtetőik a felvételeket nyelvfelismerő és kulcsszavakat használó szoftver segítségével értékelik ki és hasznosítják az így szerzett adatokat.

Ezért ügyeljünk arra, hogy ne beszéljük bizalmas kérdésekről sem a szállóban, sem taxiban vagy étteremben. 

Jellemző példa, hogy Barack Obama elnök annak idején megszüntette találkozóit a New York-i Waldorf Astoria szállóban, miután azt kínai cég vásárolta meg.

Mint kiderült, a kínaiak egyre több hotelt vásárolnak fel világszerte, köztük olyanokat a Szilícium-völgyben, ahol a nagy amerikai technológiai cégek tartják tanácskozásaikat.

Hasonlóan figyelembe kell venni, hogy bármely, az interneten továbbított szövegünk illetéktelenek kezébe kerülhet, ha azt nem

Az ipari rendszerek elleni támadás egész régiókat tehet tönkre
Azoknak a számítógépeknek, amelyeken a Kaspersky Lab megoldásaival védett ipari ellenőrző rendszerek futnak, több, mint 40 százalékát érte kártékony szoftvertámadás 2018 első félévében. Az ipari gépek szempontjából legbiztonságosabb régió Dánia volt.

kódoljuk megfelelően. Ugyancsak alapszabály, hogy laptopunkat ne hagyjuk soha a szállodai szobában – még annak széfje sem nyújt biztonságot. Kerüljük el, hogy külső adathordozót csatlakoztassanak gépünkhöz, majd hazatérve töröljünk arról minden adatot és szoftvert, hiszen nem tudhatjuk, hogy egyik vagy másik módon mi került fel rá.

Az amerikai szakértők rámutattak, hogy nem elég a személyes elővigyázat: kötelezni kellene a mobilok, laptopok gyártóit, hogy eleve csak kódoltan továbbítsanak adatokat, és csak igen erős jelszavakat engedjenek használni. 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek