Putyinnál jobb reklámarcot el sem lehet képzelni

2019. április 23. kedd - 17:17 / piacesprofit.hu
  •    

Oroszország tavaly átvette a második helyet a világ legnagyobb fegyverkereskedőinek listáján. Közel 38 Mrd. dollár értékben adott el fegyverzetet, túlnyomórészt ázsiai és afrikai országoknak.

Az orosz kivitelben az energia mellett a hadiipar termékei játsszák a legfontosabb szerepet. A legnagyobb üzem, az Almaz-Antey, tavalyi eladásaival bekerült a világ 10 legnagyobb fegyvergyára közé.

Putyin épp az új Kalasnyikovot próbálja ki

Putyin épp az új Kalasnyikovot próbálja ki

A szovjet hadiipar termékei, a T34-es harckocsik, a Katyusa rakétavető, a Kalasnyikov gépkarabély, a MIG és a Szuhoj harci gépek kelet-európai piaca a Szovjetunió összeomlása után eltűnt, az orosz fegyverkivitel a korábbi hatodára csökkent.

Sikerült azonban régi piacokat megtartani és azokban a térségekben újakat is szerezni: az orosz hadi export több, mint 41 százalékát ázsiai, több, mint 20 százalékát közel-keleti országok veszik fel. Nagy feltűnést keltett, amikor Tayyip Erdogan török elnök a közelmúltban bejelentette, hogy a NATO-hoz tartozó országa S–400-as rakétavédelmi rendszert vásárol Oroszországtól. Annak ellenére, hogy Washington hevesen tiltakozott és lehetséges, hogy megtagadja F35-ös harci gépek tervezett eladását Ankarának.

Kriptovalutával kerülik ki a szankciókat az olajtermelők
Irán és Venezuela után Oroszország is olaj-alapú kripto-valuta bevezetését tervezi, hogy kikerülje az amerikai szankciók miatt jelentkező veszteségeket és nehézségeket.

Az orosz fegyverexportnak egyébként elsőrendű reklám-arca van: Vlagyimir Putyin államelnök rendszeres mutatkozik katonákkal és hazai fegyverekkel, amelyeket maga is kipróbál a tv-felvételeken.

(Forrás: Asia Times)

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor