Fillérekért hajtjuk szét magunkat

2018. július 26. csütörtök - 10:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az OECD statisztikája szerint tavaly 22 576 dollár volt az átlagos kereset Magyarországon. Ami ugyan 8 százalékkal több az előző évinél, mégis változatlanul a második legalacsonyabb a szervezet tagállamainak sorában – írja az mfor.hu

 

Vagyis: túl sokat dolgozunk ahhoz képest, amennyi fizetést hazavihetünk. Egy ledolgozott munkaórára vetítve kereken 13 dolláros átlagfizetés jut, aminél kevesbé csak a nálunk többet dolgozó görögök, lettek és mexikóiak munkáját értékelik. 

fotó: flickr

fotó: flickr

A helléneknél 12,9, a letteknél 12,9, a mexikóiaknál pedig 6,8 dolláros átlagos órabért kaptunk eredményként. És mindezt úgy, hogy egyedül csak Mexikóban alacsonyabb az átlagos éves kereset a hazainál.

Elégedettség: túl a fizetésen
A humán erőforrás egyik legalapvetőbb kérdése: kinek mennyit fizessek, mennyit ér nekem a munkája? 

Az óránkénti bérezésben nem csak a térségbeli versenytársaktól maradunk el, de a tagállamok között is a sor végén kullogunk.

A magyar átlagkereset 2017-ben évi 22 576 dollár, azaz bruttó 6,2 millió forint volt, és ez bár 8 százalékkal több mint egy évvel korábban, még így is kevés.

A környező országokban mindenhol többet ér egy órányi munka: Szlovákiában 14,2, Lengyelország 14,3, Csehországban 14,3, Ausztriában 31 dollárt.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.