A fizetések nőttek, a munkaerőhiány maradt

2019. február 14. csütörtök - 10:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egyes területeken tizenöt százalékkal is nőttek a fizetések tavaly, mégis egyre több a nyitott pozíció, és a következő években a sorra bejelentett új beruházások miatt csak romlik majd a munkaerő-piaci helyzet – derült ki a Hays Hungary bérezési felméréséből.

A Hays felmérése alapján az országos bruttó átlagkereslet 10-12 százalékkal növekedett a 2018-as év során, ez a szám a szellemi munkakörökben pedig elérheti a 15 százalékot is. A betöltetlen állások tekintetében a legnagyobb hiány a feldolgozóipar területén volt, ahol a nyitott pozíciók száma egy év alatt több mint 27 százalékkal emelkedett, így meghaladja az országos betöltetlen állások összességének egyharmadát.

A folyamatosan változó IT munkaerőpiacon továbbra is jelentős a munkaerőhiány, ami körülbelül 22 ezer betöltetlen pozíciót jelent országszerte. Továbbá, K+F központok nyílnak, új pozíciók és technológiák jelennek meg, a fizetések pedig folyamatosan emelkednek. Ennek köszönhetően az IT szakmához való hozzáállás jelentősen megváltozott az elmúlt évek során. Egyre többen képzik át magukat erre a területre, kortól és szakmai előképzettségtől függetlenül, hogy a későbbiekben IT területen próbáljanak szerencsét egy magasabb fizetés reményében, hiszen egy pályakezdő fejlesztő havi fizetése elérheti a bruttó 500 ezer forintot is. Ennek megfelelően, egyre több programozóiskola és -tanfolyam segíti az IT iránt érdeklődők (át)képzését, illetve a pályaválasztás előtt álló fiatalok is sokkal nyitottabbak az informatika világára, mint pár évvel ezelőtt.

Kép: SXC

Kép: SXC

Azonban nemcsak a IT területen jelentős a munkaerőhiány, hanem a mérnöki és gyártási területeken is, az elkövetkezendő években pedig további 15 ezer új munkahely fog létrejönni a nemzetközi és magyar cégek rekordértékű beruházásainak köszönhetően. Regionálisan talán a legfontosabb fejlemény, hogy Debrecen számos beruházás célpontja lett autóipari beszállítók, illetve gép- és elektronikai gyártók körében. A következő években fontos stratégiai kérdés lehet a 4-es főút, valamint a debreceni reptér fejlesztése, ami továbbnövelheti a régió versenyképességét, ami a fizetések és az ingatlanárak emelkedését eredményezheti.

Egy másik vitathatatlanul dübörgő terület az építőipar és ingatlanpiac, ahol továbbra is súlyos problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya. Mindez annak tudható be, hogy külföldön továbbra is előszeretettel alkalmaznak komplett magyarországi kivitelező csapatokat. A Hays Hungary tapasztalata alapján, a válság alatti visszaesés során nem termelődött ki megfelelő mennyiségű munkaerő, amely a jelenlegi megnövekedett keresletet ki tudná elégíteni. Továbbra is hatalmas igény mutatkozik a tervezés, műszaki előkészítés, kivitelezés területeken, illetve az ingatlanfejlesztő szakemberek iránt. A megnövekedett kereslet következtében óriási a verseny a szakági kivitelezőkért, így az álláskeresők számos nyitott pozíció közül válogathatnak egyszerre.

Hónapokig keresik a megfelelő embert a cégek
Jelentős az aggodalom a kkv-szegmens munkaerőpiacának keresleti oldalán: bevallottan nehéz minőségi munkaerőt találni. A minőségi munkaerő megtalálása mellett az automatizálás és a feladatok kiszervezése sem könnyű. A vállalkozások jelentős része a létszámbővítésen túl vezető- és tulajdonosváltással is számol.