Trágya cikkek

Ettől bűzlik a határ, amely még Budapesten is szaglik
Napok óta szokatlan trágyaszag terjeng a Zsámbéki-medencében.

Mi köze a vécéknek a klímavédelemhez? Nagyon sok!
Az árvizek és az aszályok egyaránt veszélyeztetik a szennyvíz-ellátást. A Földön 4,5 milliárd embernek nincs hozzáférése vízöblítéses vécéhez, pedig a Fenntartható Fejlesztési Célok e probléma eltörlését is célul tűzték ki. Már körvonalazódnak az új megoldások.

Mi köze az ezotériának és Rudolf Steinernek a klímabarát borhoz?
Egyre erősödik a környezet- és egészségtudatos fogyasztók szegmense az élelmiszerpiacon. A bortermelésben az organikus és a „biodinamikus” szőlőtermesztés most az új divat. Illetve nem is annyira új ez: már a teozófia 19. századi német atyjának, Rudolf Steinernek is megvoltak a gondolatai arról, milyen a jó bor. Az ökotudatos 21. századi borászatok tulajdonképpen az ő nyomdokain járnak.