Táplálék cikkek

Tényleg baj, ha nem reggelizünk?
A tanács, hogy reggelizzünk, az örökzöldekhez tartozik, akárcsak az, hogy fogyasszunk sárgarépát, ha jól akarunk látni... Fontos-e tényleg a reggeli?

Üvegházgázból élelmiszer: megoldaná a globális éhínség problémáját
A Finnországban kifejlesztett fehérje alapanyagait a levegőből vennék. Az élelmiszert létrehozó kis bioreaktorok kihelyeznék az éhínségsújtotta országokba. Egy probléma van: túl lassan hozza létre a gép a proteint. Tudósok a folyamat felgyorsításán dolgoznak.

Tápanyaghiányos étrendünk lesz a klímaváltozás miatt
A légkör magas szén-dioxid-tartalma csökkenti az élelmiszernövények tápanyagszintjét. Márpedig az emberiség 76 százaléka növényi étrenddel szerzi be a létszükségletnek számító tápanyagokat, mert nincs pénze húst venni vagy állatot tenyészteni saját fogyasztásra.