Moody's cikkek

hirdetés

A szankciók miatt 3,1 százalékos lesz az orosz gazdaság visszaesése az idén

A szankciók miatt 3,1 százalékos lesz az orosz gazdaság visszaesése az idén 

Moody's: szigorodó finanszírozási kondíciók lassítják az idén a világgazdaság növekedését.
Orbán Viktor és Putyin nem erre számított

Orbán Viktor és Putyin nem erre számított 

Moody's: Európában a vártnál kisebb károkat okozott az energiaválság.
Leminősítették Ukrajnát

Leminősítették Ukrajnát  

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát a Moody's Investors Service.
Az ukrajnai újjáépítés egyik várható fő finanszírozója kiváló minősítést kapott

Az ukrajnai újjáépítés egyik várható fő finanszírozója kiváló minősítést kapott 

Megerősítette az EBRD "Aaa" osztályzatát a Moody's.
hirdetés
Nem kapott rossz osztályzatot Magyarország, sőt relatíve egész jó az index

Nem kapott rossz osztályzatot Magyarország, sőt relatíve egész jó az index 

Moody's: negatív a közép- és kelet-európai térség hitelképességi kilátása.
Kezdenek nagyon elkeseredni a vállalatvezetők

Kezdenek nagyon elkeseredni a vállalatvezetők  

Egyre borúlátóbban ítélik meg a globális vállalati szektor szereplői a világgazdasági kilátásokat.
Kapott egy pofont a magyar bankrendszer

Kapott egy pofont a magyar bankrendszer 

Hat európai bankrendszer, köztük a magyar kilátását rontotta negatívra az eddigi stabilról szerdán a Moody's Investors Service.
Belengették a következő pofot a briteknek

Belengették a következő pofot a briteknek  

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia hosszú távú, "Aa3" szintű államadós-osztályzatának kilátását a Moody's Investors Service.
A legnagyobb bajban azok az országok vannak Európában, ahol sok energiaigényes cég van, köztük Magyarország

A legnagyobb bajban azok az országok vannak Európában, ahol sok energiaigényes cég van, köztük Magyarország 

Moody's: ronthatja a nyugat- és közép-európai bankok hitelezési teljesítményét az energiaintenzív ágazatokkal szembeni kitettség.
hirdetés

Magyarország felé sem néztek 

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service.

Előre ugrott a horvát gazdaság 

Egyszerre két fokozattal a befektetési ajánlású sávba emelte Horvátország hosszú futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló államadósságának osztályzatát a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő azzal indokolta a lépést, hogy az Európai Unió gazdasági és pénzügyi szakminisztereinek tanácsa (ECOFIN) a héten elfogadta a horvát eurócsatlakozáshoz szükséges jogszabályokat, és ezzel véglegessé vált, hogy Horvátország jövő januárban belép az euróövezetbe.

Ismét leminősítették Ukrajnát 

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekszenek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Oroszország dollárt szerzett, hogy elkerülje a csődöt 

Oroszország dollár helyett rubelben fizette ki április elején két lejáró kötvénykötelezettségét, ami az eredeti kötvényszerződés fizetési feltételeinek megváltoztatását jelenti. Ez csődeseménynek minősülhet, ha a május 4-ig tartó türelmi időszak végéig a helyzet nem rendeződik - jelentette a Moody's Investors Service két hete.

Az európai bankok, köztük a magyarok, köszönik jól vannak 

Stabil a magyar és a legtöbb európai bankrendszer kilátása, mivel várhatóan folytatódik az európai gazdaságok kilábalása a koronavírus-járvány sokkjából, bár e kilábalási folyamatot valószínűleg lassítja az ukrajnai háború - áll a Moody's Investors Service Londonban bemutatott szektorelemzésében.

Giga rossz hír, Magyarországot is recesszió fenyegeti, ha az ukrajnai háború elhúzódik 

Recesszióba sodorhatja a világgazdaságot az ukrajnai háború elhúzódása - áll a Moody's Investors Service szektorelemzésében.

Fordulat, Oroszország dollárban fizetésképtelen 

Oroszország hírek szerint dollár helyett rubelben fizette ki április elején két lejáró kötvénykötelezettségét, ami az eredeti kötvényszerződés fizetési feltételeinek megváltoztatását jelenti. Ez csődeseménynek minősülhet, ha a május 4-ig tartó türelmi időszak végéig a helyzet nem rendeződik - áll a Moody's Investors Service Londonban ismertetett állásfoglalásában.

Csődközel - Visszavonta Oroszország osztályzatait a Moody's 

Visszavonta Oroszország hitelminősítési osztályzatait a Moody's Investors Service.

Újabb pofon az orosz "kémbanknak" 

Ezúttal az egyik nagy hitelminősítő lépett.

Az Európai Unió gazdasági állapota csillagos ötös osztályzatot kapott 

Megerősítette az Európai Unió lehetséges legjobb, stabil kilátású "Aaa" adósminőségi besorolását a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő mindenekelőtt a 27 EU-tagország nagyon erőteljes szuverén hitelképességi profiljával indokolta a döntést.

Kemény pofon Magyarországnak is az ukrajnai háború miatt 

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet "A3"-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott "Ba1"-re rontotta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú kibocsátói besorolását. Az ügynökség sajtóközleménye szerint az új besorolást felülvizsgálat alá helyezte további rontás lehetőségével.

Érik a pofon az oroszoknak - Ukrajna is rosszul jár 

Leminősítési felülvizsgálat alá vette Oroszország és Ukrajna államadós-besorolásait a Moody's Investors Service. Egy másik globális hitelminősítő, a Fitch Ratings Ukrajna osztályzatát az eddigi "B"-ről két fokozattal a mélyen spekulatív kategóriába tartozó, szuverén törlesztési csőd valós lehetőségére utaló "CCC"-re rontotta.

Múlt héten az országról, most magyar bankokról mondott véleményt az egyik hitelminősítő 

Felminősített több pénzintézetet is a Moody's.

Az éjjel véleményt mondtak Magyarországról – jó hír érkezett 

Felminősítette Magyarországot a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő az eddigi "Baa3"-ról egy fokozattal "Baa2"-re javította a magyar államadós-osztályzatot.

Jó hírt közölt Magyarországgal az egyik hitelminősítő 

Magyar bankok minősítéseit javította kedden a Moody's Investors Service.

Magyarországgal is jó hírt közölt az egyik hitelminősítő 

Stabilra javította az eddigi negatívról több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását csütörtökön a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy az érintett országokban megkezdődik a kilábalás a koronavírus-válságból, és ez a gazdasági kondíciók erősödését eredményezi.

Elmaradt a vizsgálat - Magyarország felé se néztek 

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a "Baa3" szintű osztályzatra, sem a besorolás tavaly szeptember óta érvényes pozitív kilátására.

Este véleményt mondanak Magyarországról 

Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő. A cég tavaly szeptember óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván a "Baa3" szintű, befektetési ajánlású magyar szuverén osztályzatot.

Hamarosan górcső alá veszik Magyarországot 

A Moody's 2021-re összeállított menetrendjében március 26-ra, jövő péntekre tűzte ki a magyar államadós-besorolás első idei felülvizsgálatát.

Döntött a hitelminősítő: több magyar bank is örülhet 

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról több magyar bank osztályzati kilátását kedden a Moody's Investors Service.

Az éjjel véleményt mondtak Magyarországról - ennek örülhetünk 

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Magyarország "Baa3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service. A cég egyben megerősítette a szuverén besorolást.

Pénteken véleményt mondanak Magyarországról - idén utoljára 

Ekkor vizsgálja az ország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, és ezzel befejeződik a magyar osztályzat idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.

Még nem kell temetni az autóipart 

Stabilra javította az eddigi negatívról a globális autóiparra érvényben tartott kilátását a Moody's Investors Service.

Mikor talál magára a magyar gazdaság? Jött egy jóslat 

A Moody's szerint az év második felében élénkülés kezdődhet.

Negatívra rontották a kilátást - véleményt mondtak a bankokról 

Negatívra változtatta az európai bankrendszer jelentős részének 2020-ra érvényes kilátását szerdai szektorelemzésében a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az európai átlagon belül a közép- és kelet-európai bankrendszerek jövő évi kilátása továbbra is stabil.

Pénteken újra mérlegre kerül Magyarország 

Magyarország egyedül a Moody’s hitelminősítőnél szerepel stabil kilátással. A héten ezt kedvezően módosíthatja a cég, de elképzelhető, hogy jövőre lesz csak változás – vélekedett Németh Dávid a K&H vezető elemzője.

Túlbecsülik a kockázatokat a befektetők 

Londoni pénzügyi elemzők szerint a világgazdasági növekedés kilátásait terhelő kockázatok kétségtelenül növekedtek az idén, a piacok azonban túlárazzák az olyan kockázati forgatókönyvek valószínűségét, mint például a kereskedelmi háború globális eszkalációja vagy Olaszország törlesztésképtelenné válása.

Alapjövedelmet vezetne be az új kormány, bóvliba kerülhet Olaszország 

Leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette Olaszország "Baa2" szintű adósosztályzatát pénteken a Moody's Investors Service.

Zöldülésre kényszeríti a cégeket a globális nagytőke 

Egyre több világvállalat számol be arról, hogy milyen kockázatot jelent tevékenységére nézve a klímaváltozás, illetve mit tesz, hogy működése környezetkímélőbb legyen. Az intézményes befektetők nyomást gyakorolnak azokra a cégekre, melyek nem foglalkoznak a környezeti kérdésekkel. A piac előbb-utóbb büntetni fogja a nem környezettudatos cégeket és a zöldeket díjazza, véli Michael Bloomberg.

Rossz hitelminősítést kapnak az árvízveszélyes helyek önkormányzatai 

A Moody's hitelminősítő intézet közzétette új irányelveit a városok hitelfelvételeivel és kötvénykibocsátásaival kapcsolatban. Ebben már hangsúlyosabb szerepet kapnak a városok klímaváltozással kapcsolatos veszélyfaktorai. Ahol nagy az árvízveszély, ott kedvezőtlenebb kondíciókkal vehet fel hitelt a megyei és városi önkormányzat.

A Moody's szerint jól kezdtük az évet 

Erőteljes növekedéssel alátámasztott stabil hitelképességgel kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságai - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett éves térségi jelentésében.

Moody's: stabil kilátással kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei 

Stabil kilátással kezdik a jövő évet Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei, mivel a térség erőteljes gazdasági növekedése lendületet ad a hitelkeresletnek és javítja a rendszerszintű eszközminőséget - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett éves európai szektorjelentésében.

Már csak az államadósok felének van befektetési ajánlású osztályzata 

A Moody's Investors Service által kockázati besorolással ellátott államadósoknak már csak a felére érvényes befektetési ajánlású osztályzat. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban ismertetett éves összegzése szerint az ilyen besorolású államadósok arányának folyamatos csökkenését részben a kockázatosabb feltörekvő piaci szuverén kötvénykibocsátások növekedése okozza - írja az MTI.

Még mindig nem álltunk talpra a pénzügyi válságból 

A munkatermelékenység javulási ütemének folyamatos lassulása a világgazdaság növekedési kilátását terhelő egyik legnagyobb kockázat - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett globális előrejelzésében.

Egyelőre nincs veszélyben az euróövezet 

Jelenleg nagyon alacsony annak a kockázata, hogy valamelyik euróövezeti tagállam elhagyja a valutauniót, de az idén érdemben megnövekedhet ennek a veszélye az EU- és euróellenes pártok térnyerése miatt - áll a Moody's Investors Service tanulmányában.

Ezzel nem fognak dicsekedni a magyar bankok! 

A magyar bankrendszer a leggyengébb a közép-európai négyek - Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia - bankrendszerei közül a Moody's Investors Service kedden ismertetett új, éves jelentése szerint, amelyben a nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy fenntartja a magyar bankrendszerre 2009 júniusa óta érvényes negatív kilátását.

Észbe kapott a Moody's 

A Moody's nagyon aktív mostanában. Biztos észbe kaptak, hogy van egy pár „sovereign credit rating" probléma a világban. Így ma reggel 5 fokozattal, de még befektetői kategóriában hagyva, Baa1-re minősítette le az ír államadóságot a korábbi Aa2-ről.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo