Mfb cikkek


Egy olyan bank kapott büntetést, amellyel szemben a felügyeleti jogosítványok rendkívül szűkre szabottak

Egy olyan bank kapott büntetést, amellyel szemben a felügyeleti jogosítványok rendkívül szűkre szabottak 

Hibákat ejtett az értékvesztésnél és az ügyfélcsoport-képzésnél az MFB Bank.
Minden kész az uniós pénzek közvetítésére

Minden kész az uniós pénzek közvetítésére  

 Az MFB felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére. 
Újabb fontos részlet derült ki a Vodafone felvásárlásáról

Újabb fontos részlet derült ki a Vodafone felvásárlásáról  

Hitelszerződéseket kötött a 4iG leányvállalata.
100 milliárd a keret: újraindul egy hitelprogram a kkv-knak

100 milliárd a keret: újraindul egy hitelprogram a kkv-knak 

A Magyar Fejlesztési Bank uniós forrásból indítja a nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot.
Nemzeti Tőkeholding alakul, hogy jobb legyen

Nemzeti Tőkeholding alakul, hogy jobb legyen 

Gazdaságfejlesztési miniszter: Megalakult a Nemzeti Tőkeholding.
Forradalmi megoldás jön a gázüzemű erőművek kiváltására, a napenergia tárolására

Forradalmi megoldás jön a gázüzemű erőművek kiváltására, a napenergia tárolására 

Megoldás a megújuló energiák tárolására.
Nagy pénzhez jutott a Magyar Fejlesztési Bank

Nagy pénzhez jutott a Magyar Fejlesztési Bank 

Hetvenmilliárdos tőkeemelés az MFB-nél.
A Magyar Fejlesztési Bank fizet - állítja a pénzintézet. Hadházy Ákos másképp tudja

A Magyar Fejlesztési Bank fizet - állítja a pénzintézet. Hadházy Ákos másképp tudja 

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az európai uniós forrású hitelek folyósítása folyamatos, fennakadás nélküli – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A pénzintézet tájékoztatása szerint az MFB hálózatának minden ügyfele hozzájut az igényelt hitelösszeghez.
Már kérhető a kormány újraindítási kölcsöne

Már kérhető a kormány újraindítási kölcsöne 

Mától adhatják be hitelkérelmeiket az MFB Pontokon azok a vállalkozások, akik tevékenységi körüknél fogva jogosultak a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésére.
Bővül a kör: még több cég jogosult a 0 százalékos gyorskölcsönre

Bővül a kör: még több cég jogosult a 0 százalékos gyorskölcsönre 

Jelentősen bővül azoknak a vállalkozásoknak a köre, melyek elsőként igényelhetik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönét. A módosítás célja, hogy azok a vállalkozások is forráshoz juthassanak, melyeket a március 8-tól életbe lépő új korlátozó intézkedések kedvezőtlenül érintenek. 

Újraindítási gyorskölcsön a cégeknek - így lehet igényelni 10 millió forintot 

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt március 8-tól igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontokban - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Visszatér egy kedvenc: nagy lehetőség az ingatlanfelújítók számára 

Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, hétfőtől magánszemélyek igényelhetnek hitelt a Budapesten és Pest megyében található ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez.

Kritikus helyzetben lévő cégek: jön az MFB nulla százalékos hitele 

A kormány döntésének értelmében a Magyar Fejlesztési Bank a lehető legrövidebb határidővel új, nulla százalékos kamatú hitelterméket tesz elérhetővé a COVID-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásainak.

Kiváló év van a Takarékbank MFB Pontjai mögött 

Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.

Új hitel a vállalkozásoknak az MFB-től 

Az MFB Krízis Hitel Plusz december 7-től igényelhető – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

600 millió forintos pályázatot írtak ki cégeknek 

Társadalmi területen működő vállalkozások jelentkezését várják.

Kamatmentes hitelek az agrárvállalkozásoknak - itt vannak a részletek 

Az áprilisban meghirdetett több mint 1500 milliárd forintos, a gazdaság újraindítását célzó finanszírozási csomag mellett, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) újabb kedvező hitelkonstrukciókat jelentett be, ezúttal kifejezetten az agrárvállalkozásoknak. A már meglévő hiteltermék megújításával kidolgozott finanszírozási megoldások akár 100 százalékos mértékű kamat-  és díjtámogatás mellett jelentősen javíthatják a versenyképességet és ösztönzik a mezőgazdasági fejlesztéseket.

Óriási az igény a nulla százalékos MFB Pontos működési hitelre 

Rögtön a keddi bejelentés után tömegesen érdeklődtek vállalkozások a nulla százalékos uniós működési hitelt iránt a Takarékbank által működtetett MFB Pontokon. Néhány óra alatt mintegy két és fél milliárd forintnyi igényről tárgyaltak ügyfelekkel a bank referensei, akik az első fél napban a legjelentősebb érdeklődést alföldi megyékben tapasztalták. A pénzintézet arra számít, hogy a kedvező feltételek miatt rendkívül népszerű lesz a vállalkozások körében a működésre használható hitel, így gyorsan kimerülhet a keret.

Óriási hitelprogram indul a magyar kisvállalkozásoknak 

Június 9-től újabb gazdaságvédelmi intézkedés lép életbe, a magyar kisvállalkozások nulla százalékos kamat mellett igényelhetnek hitelt az MFB Pontokon – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: ez a jelenlegi legkedvezőbb és legolcsóbb finanszírozási lehetőség a válság alatti működéshez és a gazdaság újraindítását követő versenyre való felkészüléshez is. 

Itt érhető el az MFB krízishitele 

A Magyar Fejlesztési Bank már 22 pénzügyi vállalkozással megállapodott a hitel közvetítéséről.

1500 milliárd forinttal segíti a gazdaság újraindítását az MFB 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a hozzá tartozó vállalatcsoport összesen 1490 milliárd forint keretösszegű finanszírozási csomagot bocsát a magyar vállalkozások rendelkezésére összehangolt hitel-, tőke- és garancia programokon keresztül. A koronavírus járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására, illetve a gazdaság újraindításának elősegítésére kidolgozott programok egyaránt célozzák a vállalkozások likviditási problémáinak megoldását, a munkahelyek megőrzését, a beruházási, fejlesztési tevékenység ösztönzését és a cégek hazai kézben való megőrzését.

Új forrásból juthatnak pénzhez a magyar cégek 

A Magyar Fejlesztési Bank három új hitelprogramot hirdetett meg a hazai kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója. A három hiteltermék 205 milliárd forint keretösszeget jelent.

Tőke kisebbségi részesedésért 

Az MFB kizárólagos tulajdonában lévő MFB Invest Zrt. a Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok fejlesztéseihez nyújt tőkét. A társaság vezérigazgatóját, Bugár Csabát kértük meg, hogy avasson be a részletekbe, milyen forrásokra is számíthatnak tőlük a kis- és középvállalkozások.

120 milliárd forint összegű klubhitel szerződést kötött az MFB 

A Magyar Fejlesztési Bank ezzel változatlan intenzitással tudja folytatni az elmúlt időszakban felgyorsult hitelkihelyezési tevékenységét.

25 milliárdos lízing refinanszírozó programot indít az MFB 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 25 milliárd forintos keretösszeggel új, a Növekedési Hitelprogram Fix (NHP Fix) forrásait közvetítő lízing refinanszírozási programot indít – közölte az MFB.

A versenyképességet segíti az MFB új hitelprogramja 

2019. január 21-től elérhető a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új hitelkonstrukciója, amely tőkepótló jellegével, fix kamatozásával és magas összeghatárával lehetőséget biztosít a kis- és középvállalkozások számára, hogy versenyképességüket jelentősen növelő beruházásokat hajthassanak vége.

Az MFB Csoport tőkeprogrammal segíti a generációváltást 

Új tőkefinanszírozási programot indít az MFB Csoport annak érdekében, hogy segítse a generációváltást olyan családi vállalkozások esetében, ahol a családon belüli utódlás nem megoldott. A Magyar Fejlesztési Bank csoportjához tartozó Hiventures Zrt. és az MFB Invest Zrt. által nyújtott program célja, hogy társfinanszírozást nyújtson befektetőknek, vagy befektető csoportoknak.

Január 31-ig elérhető a refinanszírozási program 

A jelentős piaci érdeklődés miatt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2020. január végéig meghosszabbította az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. elnevezésű hitelprogram igénylési határidejét, illetve 100 milliárd forintra emelte a program keretösszegét, a hitel továbbra is a programban részt vevő pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető.

Még év végéig pályázható az MFB kkv-hitele 

Legkésőbb 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket a kísérleti jelleggel indult Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció programba. Olyan kisvállalkozások pályázhatnak, amelyek a kereskedelmi banki piacról nem juthatnának hitelhez.

Együttműködik az MFB és az Eximbank 

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Eximbank, melynek értelmében a két intézmény együttműködik a kkv-szektor hatékony finanszírozása, a magyar vállalkozások regionális terjeszkedésének támogatása, illetve a garanciatermékek széles körű elterjesztése terén. A jövőben szakértői munkacsoport dolgozik majd a rendelkezésre álló források és eszközök összehangolásán.

Elsejétől jön a kamatmentes hitel digitális fejlesztésekre 

Szeptember elsején elindul a Digitális Jólét hitelprogram (djh), melynek keretében a kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésre kamatmentes hitelt igényelhetnek az MFB pontokon. A termék elsősorban digitális termékek és szolgáltatások fejlesztését támogatja.

75 millió eurós hitelt oszt szét az MFB 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja 75 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást kötött, amely az MFB finanszírozási programjaihoz biztosít forrást kedvező feltételekkel.

A kkv-kat segíti a régiós befektetési alap 

Az MFB csatlakozott a 200 millió eurót megmozgató, régiós befektetési alaphoz. Részvétele növeli a rendelkezésre álló erőforrásokat, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar vállalkozások a közép-európai partnerek mellett részesei legyenek a kezdeményezésnek – hangzott el a budapesti HVCA-Portfolio Befektetési Konferencián.

Akár 100 milliós kedvezményes hitelt is felvehetnek a cégek 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 70 milliárd forint keretösszeggel, MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. elnevezéssel hirdet hitelprogramot elsősorban olyan vállalkozások számára, melyek méretükből, vagy életkorukból eredően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnak hitelhez.

Már kezdők is kaphatnak fejlesztési támogatást 

Akár kezdő vállalkozások számára is elérhető a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által most meghirdetett MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program. A kedvezményes kamatozással, egyes esetekben önerő nélkül is igénybe vehető hitel- és lízingprogramok segítségével összesen 80 milliárd forint fordítható mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására valamint vásárlására.

Tőkealapot is indíthat és követelést is vásárolhat az MFB 

Az Országgyűlés elfogadta az állami vagyonnal és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokkal összefüggő egyes törvények módosítását. A jogszabály nyolc törvényt módosít, és egyik alapvető célja, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., valamint az általa irányított leányvállalatok és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló társaságok saját, uniós és más nemzetközi források kihelyezésével támogassák az európai uniós és nemzetgazdasági fejlesztési célokat.

Itt az új 20 milliárdos hitellehetőség a cégeknek 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) mikro-, kis és középvállalkozásoknak szóló új hiteltermék elindítását jelentette be, összesen 20 milliárd forintos keretösszeggel. A Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció elsősorban olyan vállalkozások számára kínál beruházási célú finanszírozást, melyek méretükből, vagy életkorukból eredően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnak hitelhez. A forrás az MFB pályázatán nyertes pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhető el.

Több mint 50 milliárd a startup ökoszisztéma ösztönzésére 

Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő. A szervezet mostantól nem csupán MFB, hanem Európai Uniós Forrásokkal is segíti a vállalkozásalapítást és a hazai tehetségek támogatását, valamint a vállalkozói kultúra erősítését, így Magyarország versenyképességének növelését.

Új szereplők az uniós forrásközvetítésben 

Az MFB Pontok hálózatában elérhető programok keretein belül jelenleg 540 milliárd forint uniós hitelre és kombinált hitelre pályázhatnak a cégek, a következő hónapokban pedig további 130 milliárd forint összegű forrás nyílik meg - mondta el Bernáth Tamás, az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója a Portfolio „Uniós Források 2017” elnevezésű konferenciáján. A forráskihelyezés a vártnál is dinamikusabban halad, már több mint 1300 vállalkozás fejlesztéseit segítik a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó, európai uniós hitelprogramok.

Kedvezőbb kamatozással juthatnak hitelhez a gyógyszerészek 

Módosítja a Patika Hitelprogram feltételeit a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben annak érdekében, hogy a gyógyszerészek kedvezőbb feltételek mellett szerezhessenek tulajdonrészt a patikákban.

Aláírták az első földhitel szerződést 

Az első hitelszerződés aláírásával új szakaszba lépett a MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogram. Az eddig befogadott több mint 1700 hitelkérelem átlagos összege 22 millió forint, a jóváhagyott hitelkérelmek összege pedig megközelíti 30 milliárd forintot.

MFB: új szerep a hazai gazdaságfejlesztésben 

Az MFB szerepköre jelentősen megváltozott az elmúlt időszakban: szakosított hitelintézetből aktív gazdaságfejlesztési centrummá vált - mutattak rá a Magyar Fejlesztési Bank 2015-ös számait bemutató sajtótájékoztatón . Bár feladatainak köre jelentősen bővült, és komoly belső átszervezést hajtott végre, sikeresen megőrizte kiegyensúlyozott gazdálkodását, és növelni tudta eredményét. A sajtótájékoztatón Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára és Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója adott tájékoztatást a 2015-ös évet érintő adatokról és a Bank működését meghatározó változásokról.

Napokon belül jöhet a nullás kamatú uniós hitel 

Május második felében, országszerte huszonhat MFB Ponton kezdi meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) az első európai uniós hiteltermék, a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel értékesítését.

Így lesz hitel a földvásárlásra 

Azért, hogy minden jogosult gazdának valóban lehetősége legyen földhöz jutni az állami földeladási programban, MFB hitelt hoztak létre. Lássuk a feltételeket!

Növekedésre készül az idén az MFB 

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tervei szerint az idén várhatóan 100 milliárd forinttal nő a bank nettó hitelállománya - mondta Baranyay László elnök-vezérigazgató az MFB sajtótájékoztatóján. Bár az elmúlt évet az MFB 17,4 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta, a fejlesztési bank tőkehelyzete stabil, likviditási tartalékai megfelelőek, a bank minden lehetséges eszközével arra törekszik, hogy saját hitelprogramjaival segítse a gazdasági növekedés beindulását.

Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 

Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram: bővült a hitelfelvevők köre, emelkedett a hitelösszeg, és változott az ügyleti kamat is.

Hivatalosan is recesszióban vagyunk 

Romlik a hangulat a világgazdaságban, Európában és Magyarországon is. A pesszimizmus sajnos indokoltnak tűnik, itthon különösképpen. A gazdaság mutatói nem adnak okot a derűlátásra: immár technikai értelemben is recesszióban van az ország, miután két egymást követő negyedévben csökkent a GDP, ráadásul - mint arra az MFB Periszkóp szeptemberi elemzése rámutat, a magyar ipar és az exportszektor kilátásai is romlottak. A vállalati hitelek továbbra is drágák, a reálbérek és a fogyasztás csökken, az infláció viszont nő, mert az év eleji áfa-emelés és a gyenge forint árszínvonal-növelő hatása továbbra is erősebb, mint a csökkenő gazdasági teljesítményből fakadó dezinflációs impulzus.

Lejtőn a vállalati hitelezés 

Közel öt éves mélypontra esett a vállalati hitelállomány a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint. Érdekes fejlemény, hogy már nem csak a bankok, hanem a szövetkezeti hitelintézetek aktivitása is erejét vesztette. A korábbi hitelezési felmérések alapján érdemi változás a közeljövőben nem várható.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Megjelentek az ipar 4.0-ás megoldások a hazai felületkezelési szegmensben

Megjelentek az ipar 4.0-ás megoldások a hazai felületkezelési szegmensben 

A felületkezelési szegmens hagyományosan kézi erővel dolgozik, de az elmúlt pár évben komoly változáson ment keresztül Magyarországon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Szakítottak a biztosítók

Szakítottak a biztosítók  

Díjbevétel-növekedésben a 2008-as pénzügyi válság óta a legjobb évét produkálta tavaly a globális biztosítási szektor.

Pénzszerzés

Új irányt kell venni a cégeknek, ha erre rápillantanak

Új irányt kell venni a cégeknek, ha erre rápillantanak  

Erőteljesebben forduljanak a hatékonyság és a termelékenység növelésének irányába - közölte az elemző a foglalkoztatási adatok után.

Klímablog

Mi kell ahhoz, hogy beinduljon a zöldhitelezés?

Mi kell ahhoz, hogy beinduljon a zöldhitelezés? 

Milyen a vállalati hitelezés helyzete Magyarországon, a 2023-as évhez képest az idén mire lehet számítani?

Gazdaság

Pénzmosoda működött a titkosszolgálatnál

Pénzmosoda működött a titkosszolgálatnál 

Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség a hírszerzés egykori igazgatóhelyettese ellen.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo