hirdetés

A Magyar Fejlesztési Bank fizet - állítja a pénzintézet. Hadházy Ákos másképp tudja

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az európai uniós forrású hitelek folyósítása folyamatos, fennakadás nélküli – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A pénzintézet tájékoztatása szerint az MFB hálózatának minden ügyfele hozzájut az igényelt hitelösszeghez.
hirdetés

Minden európai uniós forrású hitelprogram, így a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, illetve az Energiahatékonysági Hitelprogram esetében is folyamatos a hitelfolyósítás a szerződött ügyfelek számára, legyen szó vállalkozásokról vagy magánszemélyekről egyaránt. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az MFB zavartanul folytatja a kifizetéseket az EU-s hitelprogramjaiban. Pénteken több mint 5,85 milliárd Ft kiutalása történt meg az MFB Pontok bankjai felé, a Végső Kedvezményezetteknek történő kifizetések folyamatosan megtörténnek.

Fizet, vagy nem fizet, ez itt a kérdés.

Az MFB szeretné megnyugtatni minden, európai uniós forrású hitelprogramban szerződött ügyfelét, hogy nincs fennakadás a hitelek folyósítása során - olvasható a bank közleményében.

Az MFB mostani tájékoztatásának "csupán" 180 fokkal mond ellent Hadházy Ákos országgyűlési képviselő facebook oldalán megjelentetett levél, amely szerint az MFB-nek nincs lehetősége a kölcsönszerződés alapján esedékes folyósítás(ok) teljesítésére rajtuk kívül álló okból. A levél az 1888/2021-es (XII.9.) kormány határozatra hivatkozik, mint külső okra.

A kabinet december elején döntött arról, hogy 350 milliárd forint értékű beruházást elhalaszt a költségvetési egyensúly megőrzése érdekében. A megtakarításról költségvetési pénzekből gazdálkodó szervezeteknek kell gondoskodniuk a határozat értelmében.
Levél Hadházy Ákos facebook oldaláról.

Itt már csak három eset lehetséges, az egyik, hogy Hadházy képviselő által közölt levél hamisítvány, a másik, hogy a bank nem mond igazat, a harmadik, hogy mindenki másról beszél.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo