Cukrász cikkek
Felejtsük el a zselés szaloncukrot, amikor itt a robbanócukros és az aranygaluskás
Robbanócukros, aranygaluskás is kapható, de még mindig a zselés szaloncukor a legkeresettebb.
Akiknek a munkahelye függ a szagok és ízek érzékelésétől - baristák, somellier-ek, cukrászok a covid hullámain
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. Márpedig sokuknál ez döntő kérdés, hiszen - mint az köztudott - a koronavírus-járvány egyik legkorábbi jele, és hosszan tartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a baristák, a sommelier-ek és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.
Felkészül: pék, cukrász, vagyonőr
Idén a sütő- és cukrászipari tevékenységet folytató vállalkozások körében tart majd célvizsgálatokat a munkaügyi hatóság, de sok ellenőrzésre számíthatnak a személy- és vagyonvédelem területén dolgozó cégek is. A korábban bejelentés nélkül foglalkoztató társaságok 80 százaléka újabb ellenőrzésre számíthat.
Nagyot nőtt az Év Fiatal Vállalkozója
Egyre népszerűbbek az egészség, a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített cukrász sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemegységet indított Zuglóban.
Kisvárosban vállalkozni? Naná!
Kisvárosban új vállalkozást indítani sokak szerint nagyon merész ötlet. Ha még hozzátesszük azt is, hogy mindez Nógrád megyében történik, sokaknak felszalad a szemöldöke. Ám még megfejelhetjük azzal is, hogy egyedi, kézműves, kis darabszámban készülő termékeket szeretnének értékesíteni. Szabó Anna fiatal vállalkozóként a pezsgő budapesti életet lecserélte szülővárosa nyugodtan hömpölygő mindennapjaira. Gyerekkori almáról, hogy saját cukrászműhelyt hoz létre nem mondott le. Ekkora érdeklődésre még ő sem számított, így lelkesen és boldogan süti az egyedi tortákat, cupcakeket. Ám a terveit is bőszen szövögeti tovább a Desszert Műhelyben.
A siker titka: maguknak tették magasra a lécet
Egy gyerekkora óta tortamániás mestercukrász és egy, a pasztellszínek és cukorvirágok között minimum kontrasztos úriember – ők a prémium minőségű, egyedi tortákat készítő Preston Tortamanufaktúra szíve és lelke.