Bux cikkek

hirdetés

Csúcsközelben a magyar tőzsdeindex

Csúcsközelben a magyar tőzsdeindex 

BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten.
Szép tavasza volt a Budapesti Értéktőzsdének

Szép tavasza volt a Budapesti Értéktőzsdének 

Májusban is folytatta növekedését a BUX index.
Szerettek minket a befektetők

Szerettek minket a befektetők 

BÉT - Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX.
A bankválság kirobbanása megtépázta a budapesti tőzsdét

A bankválság kirobbanása megtépázta a budapesti tőzsdét 

BÉT - Emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX.
Miközben a londoni tőzsdeindex rekordot döntött a budapesti csökkent

Miközben a londoni tőzsdeindex rekordot döntött a budapesti csökkent 

BÉT - Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten.
hirdetés
A hét győztese az OTP

A hét győztese az OTP 

BÉT - Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten.
Remek hét van a pesti börze mögött

Remek hét van a pesti börze mögött  

Növekvő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten.
Nagyot behúzott a kormány a Mol-nak a különadó 95 százalékra emelésével

Nagyot behúzott a kormány a Mol-nak a különadó 95 százalékra emelésével 

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten.
Ha nem is robogott, de pozitívan teljesített a BUX

Ha nem is robogott, de pozitívan teljesített a BUX 

BÉT - Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten.
Betett a BUX-nak a magyar jogállamiság helyzetéről készült jelentéstervezetet elfogadása

Betett a BUX-nak a magyar jogállamiság helyzetéről készült jelentéstervezetet elfogadása 

BÉT - Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten BUX.
hirdetés

Az amerikai jegybank nem tett jót a magyarországi befektetéseknek, csökkent a BUX 

Emelkedő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 941,27 ponton zárt pénteken, 1402,11 ponttal, 3,23 százalékkal alacsonyabban az előző hetinél.

Tartotta magát a BUX index augusztusban 

A továbbra is fennálló, globális gazdasági bizonytalanság ellenére a BÉT vezető részvényindexe, a BUX index az előző hónaphoz hasonlóan tartani tudta pozícióját, így 41 877,2 pontos értékkel zárta az augusztust. A részvénypiacot nyárias forgalom jellemezte, az összforgalom 209 milliárd forintot tett ki, amely napi 9 milliárd forintnak felelt meg.

Szép volt a július a részvénypiacon 

A továbbra sem enyhülő globális gazdasági nehézségek ellenére a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe, a BUX index jelentős mértékben korrigált júliusban – a 41 805,3 pontos záróérték 6,5 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest.

Tetszik a rezsicsökkentés csökkentése a befektetőknek 

A kormány nyolc nappal ezelőtt jelentette be az energiaárak növelését. Azóta szinte folyamatosan emelkedik a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Nem szépen teljesített a BUX a héten 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalom mellett esett a héten, a BUX 39 659,23 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásnál 187,41 ponttal, 0,47 százalékkal alacsonyabban. A forgalom az előző heti 46,99 milliárd forintról 40,24 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Egy hónap alatt 10 százalékot hozott a Mol 

Továbbra is bizonytalan hangulat jellemezte nemcsak a globális, de a hazai piacokat is az elmúlt hónapban. Az ingadozó befektetői kedv, amelyhez a nyári időszak beköszönte is hozzájárult, végül a mérsékelt júniusi forgalomban is megmutatkozott, az azonnali részvénypiac 216,7 milliárd forintos forgalommal zárta a hónapot, amely egy kereskedési napra vetítve 10,3 milliárd forintot jelent.

Szépen hízott a BUX a héten 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalomban emelkedett a héten, a BUX 41 304,36 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásánál 2659,79 ponttal, 6,88 százalékkal magasabban.

Csúnyán szerepelt a BUX májusban 

Ismét mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, a háborús helyzet, annak gazdasági hatásai, valamint a hazai makrogazdasági fejlemények továbbra is meghatározták a befektetői hangulatot. A vezető részvények között ezúttal is OTP Bank zárt az élen 262,5 milliárd forint értékű forgalommal, amely a teljes forgalom 65,7 százalékát jelenti. A részvénypiac összforgalma májusban 399,5 milliárd forint volt, amely egy kereskedési napra vetítve 18 milliárd forintot jelent. A brókercégek forgalmi rangsorában a Wood végzett az első helyen, amelyet a Concorde, majd az Erste követ.

A kormányzati különadók híre megrengette a Budapesti Értéktőzsdét és a forintot 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1460,83 pontos, 3,40 százalékos csökkenéssel, 41 517,26 ponton zárt, a forint árfolyama pedig majd 3 százalékkal esett.

Emelkedett a héten a BUX 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 41 779,48 pontig emelkedett pénteken, 523,78 ponttal, 1,27 százalékkal magasabban zárt a múlt heti záráshoz képest.

A befektetők elfordulnak Magyarországtól, ha nem tudunk megállapodni az Európai Unióval 

Növekvő forgalom mellett nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 43 469,84 ponton zárt pénteken, 293,20 ponttal, 0,68 százalékkal magasabban, mint egy hete.

Ütötték a BUX-ot - mi történt a héten a pesti börzén? 

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX.

Jó hír, a héten emelkedtek a magyar részvények árai 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki értékhez képest 2658,85 ponttal, 6,61 százalékkal emelkedve 42 905,55 ponton zárta a hetet.

Történelmi csúcsokat döntött a BUX 

A nyár utolsó hónapjában sem pihent meg a BUX, szinte már menetrendszerűen döntött ismét történelmi csúcsokat. A hónap során több alkalommal is 37 ezer környékén járt az index, hogy aztán a hónap második felében végleg átlépje a bűvös határt.

Új ügyfeleket hozhat a tőzsdei jelenlét 

Ötödik legnagyobb szereplőként lépett a Waberer’s a magyar tőzsdére, ahol első logisztikai szolgáltatóként vezette be papírjait. Tőzsdei szakemberek régóta szorgalmazzák a hazai vállalatok részvénypiaci jelenlétét. De mit remélhet egy magyar vállalat a tőzsdei szerepléstől? Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX 

Az előző csúcsdöntés június 2-án, pénteken volt, akkor a BUX 35 150,44 ponton állt. A tegnapi emelkedés főként az OTP-papírok közel egy százalékos felértékelődésének volt köszönhető, a BUX pedig 35 411,01 ponton zárta a napot.

Kivár a tőzsde a szupercsütörtök előtt 

Szerdán kivárásra számítanak a magyar és a nemzetközi tőzsdéken is a rendkívül izgalmasnak ígérkező szupercsütörtök előtt az elemzők.

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a múlt hetet a BUX 

A BUX pénteken 35 150,44 ponton állt, ami az előző heti záróértéknél 791,51 ponttal, 2,30 százalékkal magasabb. A héten a részvénypiac forgalma 49,5 milliárd forint volt, szemben az előző heti 43,1 milliárd forinttal, a vezető részvények erősödtek.

A piacokon is tombol a hurrikán Amerikában 

A tengerentúli befektetők távolmaradása ellenére nem volt teljesen eseménytelen a hétfői kereskedés. A hurrikán miatt több vállalat is bejelentette, hogy elhalasztja a harmadik negyedéves gyorsjelentését. A világ másik felén mozgalmas volt a nap, a japán és az indiai jegybank is élénkítő lépéseket jelentett be, de ennek ellenére a pirosban zártak az indexek – kezdték reggeli kitekintőjüket az Erste elemzői.

Szimatot fogtak a medvék 

Jól elromlott a hangulat! Míg a DAX tegnap a 20 napos mozgóátlagot tesztelte, addig a BUX már a 30 napos mozgóátlag alatt jár. Ahogy estünk egy kicsit a medvék azonnal hatalmas lármát kezdtek el csapni. Ilyen címet láttam ma reggel a Yahoo-n. „Marc Faber: Odds of Global Recession Are 100%". Azaz tuti, hogy globális recesszió lesz. Ne legyen senkinek kételye efelől. Szóval a medvék azonnal szimatot fogtak és jó PR érzékkel rendesen, paráztatják a publikumot - kezdték napi kitekintőjüket az Erste elemzői.

Elindulunk felfelé ma? 

Jóra fordult tegnap a hangulat, 10 hónapos csúcson az S&P500. További kis emelkedés az olaj piacán, az arany stagnál. Emelkedéssel zártak a hét utolsó napján az ázsiai piacok. Volatilis mozgások a forint és a dollár piacán. Ma a BUX index emelkedésére számítunk.

Ilyenre rég volt példa  

A BUX tovább száguldott. Január 5-e óta 20%-ot emelkedett az index, ráadásul 8 napja emelkedik egyhuzamban. Ilyenre nagyon rég volt példa. Eközben a relatív erő indexe átlépte a 70 pontot, amire a tavaly áprilisi lokális csúcs óta nem volt példa.

Nehézkes lesz a magyar áttörés 

A kezdeti pluszok hamar nagy esésbe fordultak tegnap az amerikai részvénypiacokon. Esett az olaj és az arany ára is tegnap. Távol-Kelet: Vegyes a kép. Gyengül a forint és a dollár, a jen továbbra is oldalaz. Ma limitált emelkedés jöhet a BÉT-en.

Túl nagy a kockázat: nem szeretik a magyar piacot 

Közel 3%-os pluszból húzták vissza az amerikai részvénypiacokat. Az olaj is száguldott a tőzsdékkel tegnap, de az arany is drágult. Távol-Kelet: Kína már mínuszban. 285 közelébe erősödött tegnap a forint. MOL: az INA és az Edison közötti jogvita. Ma az árfolyamok esésére számítunk.

Megvárja az amerikait a magyar piac 

Kezdeti derű után lefele vették az irányt az amerikai tőzsdék. Emelkedett az olaj és az arany ára tegnap. Távol-Kelet: A japán exportőrök estek a legnagyobb mértékben ma reggel. A forint továbbra is 270 alatt mozog, a dollár és a jen továbbra is oldalaz. Orbán Viktor tegnapi beszédének részletei. Mától osztalékszelvény nélkül forog a Zwack. Ma az árfolyamok csökkenésére számítunk a BÉT-en.

Ma felcsillan a remény! 

Elindul egy kis, de lehet hogy később nagyobbá váló emelkedési hullám. Lehet, hogy ebben a körben sem lesz forgalom, hogy nehogy jól érezzük magunkat, de azért egy furcsaságot észrevehetünk a BUX grafikonján.

Hazánk leginkább a kockázatot kedvelőknek vonzó  

Ennek ellenére a vállalatok kilátásai jók, a nyereségek nőhetnek a jövőben, az árfolyamokra tehát inkább a kockázati prémium növekedése hat negatívan.

Nagy küzdelemben a magyar piac 

Vártnál gyengébb GDP adat ellenére ismét új csúcson az amerikai részvényindexek. Ismét történelmi csúcson az arany ára, az olaj nem tudott drágulni tegnap. A legtöbb ázsiai index a negatív tartományban, Japánban ma ünnepnap miatt nincs kereskedés. Megtorpant a dollárgyengülés, a forint és a jen erősödött. Nem aggódik a MOL Szíria miatt. Oldalazó mozgásra számítunk a hazai parketten.

Rossz jel, hogy jó hangulatban estünk vissza 

A hangulat jó. Így meglepő a BUX tegnapi viselkedése. Nehéz értékelni a dolgot. Rossz jel, hogy jó hangulatban estünk vissza egy napközben áttört szint alá. Ugyanakkor a grafikonra kicsit másképp nézve nem történt semmi.

Mind az OTP, mind a MOL szárnyalásba kezdhet 

Pluszban zártak az amerikai részvénypiacok. Emelkedett tegnap az olaj, csökkent az arany ára. Bíztató pluszok Ázsiában. Nagyot gyengült tegnap a japán jen. Ma emelkedésre számítunk a BÉT-en.

Érdekes napra ébredtünk 

Miközben a magyar részvénypiac és ez euró-forint keresztárfolyam két napig korrigált, s ma jelentős szintekhez érkeztek, addig Amerikában vagy Európában gyakorlatilag nem történt semmi. Sőt a Dow Jones ipari átlagindex a Walt Disneynek köszönhetően 8-dik nap is emelkedni tudott. Így nagy kérdés előtt állunk.

A gyengeség jeleit mutatja a BÉT 

Nap végére összeszedték magukat az amerikai indexek. Esett az olaj ára tegnap, az arany alig mozdult. A Nikkei kivételével a pozitív tartományban vannak az ázsiai indexek. Stagnál a forint, tovább gyengült tegnap a dollár. Kismértékű emelkedés várható ma a BÉT-en.

Továbbra is jól viselkedik a BUX 

Kedvező vállalati hírek repítették az amerikai részvényindexeket. Esett tegnap az olaj és az arany árfolyama is. Japán nem változtatott az alapkamaton, India 25 bázisponttal emelt. A tegnapi kamatdöntő ülést követően a forint nem mozdult el látványosan, a dollár és a jen piacán is unalmas kereskedés zajlott. Tegnap 25 bázisponttal, 6%-ra emelte az irányadó rátát az MNB Monetáris Tanácsa. Idén kivezethetik a Danubiust? Ma emelkedésre számítunk a BÉT-en.

Nagy mutatványon van túl a budapesti börze 

A BUX elrugaszkodott a 200 napos mozgóátlagról, s ráadásul tette ezt úgy, hogy mind az idei legnagyobb emelkedést és a második legnagyobb forgalmat produkálta. Vagyis technikai szemmel komoly nap lett a tegnapi, s arról adott bizonyságot, hogy van erő a magyar piacban is. Ebből pozitív folytatásnak kellene jönnie.

Egy kissé visszafogottabb az évkezdet, mint máskor 

Korrekcióval búcsúztak az amerikai indexek a múlt héten. A pénteki esés után ma emelkedett mind az olaj, mind az arany árfolyama. Mínuszban az ázsiai indexek, Japánban ma nincs kereskedés. Tovább erősödik a dollár, a forint gyengült pénteken. MOL: Olajat és gázt talált az INA Horvátországban. Az RFV-t nem érinti a román antikorrupciós hivatal vizsgálata. Tovább tarthat a lejtmenet.

Bekövetkezett az, amire mindenki már régóta számított 

Minimális pluszba húzták pénteken az amerikai részvényindexeket. Új lokális csúcsra erősödött az olaj árfolyama, menetelt az arany is. Vegyesen mozognak a távol-keleti piacok. Gyengül a forint a reggeli órákban, nagyot erősödött a jen pénteken. Baa3-ról Baa1-re minősítette le a Moody's Magyarországot. Lezárult az RFV vállalati kötvényeinek második jegyzése. Ma csökkenésre számítunk a BÉT-en.

Még mindig a magyar az egyik leggyengébb piac 

Folytatták az emelkedést az amerikai börzék, lokális csúcs közelében az indexek. Lokális csúcs közelében a kőolaj ára, és az arany is emelkedett némileg. A Shanghai Composite kivételével a pozitív tartományban vannak az ázsiai indexek. Tegnap folytatódott a forinterősödés, a dollár tovább gyengül. A MOL megvenné a maradék INA részvényeket. Ma esésre számítunk a BÉT-en.

A BUX index gyakorlatilag 7 napja esik 

Nap végére összeszedték magukat az amerikai részvényindexek. Emelkedett tegnap az olaj, stagnált az arany árfolyama. Eladói nyomás az ázsiai indexeken. Nagyot gyengült a forint, a dollár tovább erősödött. MOL: Ismét a miniszter határozza meg a gázárat. A Monetáris Tanács 25 bázisponttal 5,5%-ra emelte az irányadó kamatlábat. Ma további csökkenés várható, de a támasz megállíthatja a trendet.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo