hirdetés

Samsung Galaxy S – Csúcskategóriás

Az üzleti felhasználók talán a legnehezebben meggyőzhető réteg az érintőkijelzős mobilok számára: több ezer telefonszám között az érintőképernyőn tallózni, mindezt néha vezetés közben, ráadásul egy viszonylag nagy méretű készüléken... már itt sokszor elbukik a ma kapható legtöbb érintésvezérelt kütyü.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Óriási kijelző

A Samsung Galaxy méreteiben csak picivel nagyobb, mint legfőbb vetélytársa, az iPhone, a méretnövekedést pedig leginkább a terjedelmes, 4 hüvelykes kijelző indokolja, melyen a Super AMOLED technológiának hála gyönyörű színekben és olvasható méretben jelenik meg a belbecs. A készülék letisztult formavilággal rendelkezik, könnyebb is, mint a legtöbb hasonló képességekkel rendelkező versenytárs, funkcióiban azonban köröket ver a legtöbb ma kapható telefonra.

Kezelésében a telefon a végletekig leegyszerűsített: a középső navigációs gomb mellett a híváskezelő és a vissza gombok kaptak helyet a készülék előlapján. A Galaxy S szabványos 3,5 milliméteres mini jack fülhallgató kimenete és a micro SD kártya foglalat a telefon tetején helyezkedik el, a készülék oldalán pedig a már megszokott hangerőszabályzó és bekapcsoló gombok terpeszkednek.

Pontozás
  • Minőség: 8/10
  • Design: 9/10
  • Funkciók: 10/10
  • Ergonómia: 9/10
  • Környezetbarát: 9/10
Összesen: 9/10

Gyors és ergonómikus

Sokaknak az érintőképernyőről a pontatlanul reagáló, ujjlenyomatokat rögzítő, nehézkes kezelés ugrik be. Számukra jó hírünk van: a Samsung Galaxy S végre egy nagyon kényelmesen kezelhető készülékre sikerült, semmilyen kompromisszumra nem kényszerítve a felhasználót. A már-már hagyományos ikonos elrendezésben ujjunkkal tudunk barangolni, a fellelhető funkciók listáját pedig a nyílt forráskódú Google Android operációs rendszernek köszönhetően szabadon bővíthetjük számos ingyenes, vagy megvásárolható, különleges alkalmazással. A kijelzőn való navigáció pontosságát jól szemlélteti, hogy a készüléket használva körülbelül tízből egyszer ért minket félre a telefon az általunk ujjal bevinni kívánt parancsokat illetően. Ez az arány természetesen, ahogy hozzászokunk a készülékhez, csak javul.

Az egyes alkalmazásoknál - mint például a GMail levelező, vagy a böngésző -természetesen lehetőségünk van a beépített virtuális teljes billentyűzet használatára is, ennek mérete szerencsére kielégítő, az ékezetes karakterek elérésére azonban itt is kisebb ujjtornára van szükségünk. A legtöbb alkalmazás használata közben, ahogy eldöntjük a telefont, természetesen a képernyő a beépített giroszkópnak köszönhetően követi a szemünket és automatikusan elfordul- ez ma már szinte alaptulajdonság a legtöbb érintőképernyős kütyünél.

Az, hogy ilyen gördülékenyen működik a navigáció és a mindennapi használat, a beépített 1 GHz-es processzornak és az igen komoly grafikus chipnek köszönhető. A Galaxy S készenléti képernyője vegyíti az eddigi, már sokak által megszokott Samsung operációs rendszerek előnyeit és a Google Android operációs rendszer testreszabhatóságát. Gyárilag a már megszokott telefonkönyv, üzenetküldés, e-mail, naptár, internet böngésző stb. funkciók mellett olyan extra alkalmazások találhatók, mint a beépített Facebook kliens, Youtube videólejátszó, Google Maps térkép, illetve a világon már méltán egyre népszerűbb augmented reality (kiterjesztett valóság) program, a Layar. Ez utóbbi annyit tud, hogy ha a telefon képernyőjén és kameráján keresztül nézünk magunk elé, akkor a készülék a kijelzőn megmutatja az adott helyszínen található üzleteket, egyéb nevezetességeket, plusz információkat. Kvázi egy multimédiás POI-kkal kiegészített, háromdimenziós Google Mapsként.

Multimédiából is jeles

A Galaxy S funkciói közül a villámgyors HSDPA mobilinternet, a GPS, a zenelejátszó és az 5 megapixeles kamera sem hiányzik. Az egyértelmű iPhone 4 kihívó készüléknek cserélhető az akkumulátora, és mind a 8 vagy 16 gigabájtos verzió bővíthető microSD memóriakártyával. Átlagos használat mellett a készülék egy feltöltéssel 2 napig bírja.

A beépített böngésző nagyon dinamikusan jeleníti meg a weboldalakat, a flash bannereket és alkalmazásokat is támogatja, tehát nem kell lemondanunk például olyan felhasználói élményekről sem, mint az Indavideo, vagy egyéb nem youtube-os mozgóképes tartalmak nézegetése. A beépített kamerával készített képek a telefon kijelzőjén tűélesek, egyetlen szépséghiba talán, hogy az egyébként nagy dolgokra amúgy sem képes „mobilfény"-nek csúfolt beépített vaku kimaradt a készülékből. Az általunk készített és a letöltött fotók egyaránt nagyíthatók és kicsinyíthetők két ujjunk húzogatásával a képernyőn, ahogyan a köztük való lapozás is gyakorlatilag a már érintőkijelzős készülékeknél megszokott alkímiával működik. Az általunk készített tartalmak szabadon küldhetők tovább más készülékekre MMS-ben, Bluetooth-on, vagy e-mailen keresztül. A 720p-s HD felvételekre képes videó felvevő gyönyörű mozgóképeket képes rögzíteni:

Kinek ajánljuk

Mindenkinek. Nem tudunk olyan képességet mondani, amiben a Galaxy S a legtöbb vetélytársát ne verné kenterbe. Az egyetlen vele egy súlycsoportú ellenfél az iPhone 4-es, mely jelenleg nem kapható itthon, ezért bátran mondható, hogy a hazai kínálatban az egyik legkiforrottabb okostelefon a Samsung Galaxy S.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo