Négy szokás, amivel túlélheti a Legrosszabb Napot

Gőzerővel beindult az új év, és közeledik az Év Legrosszabb Napja is. Ahhoz, hogy túlélhesse ezt a napot, és sikeres legyen 2015-ben, érdemes új szokásokat tanulnia! Ezek közül mutatunk be néhányat!

Kép: Fotolia

Már bőven a januárt tapossuk a malomban, és általában ilyenkor következik be az a depressziós fázis, amelynek csúcspontja idén január 26-a (január utolsó hétfője, bár mások szerint január első hétfője), az Év Legrosszabb Napja. Ekkorra ugyanis messze a karácsony, de még nem jött fizetés, legtöbben újévi fogadalmaiknak is búcsút mondtak – és általában az idő is pocsék. A pokolba kívánjuk az ingázást – főleg, hogy útdíjat is kell fizetnünk, és úgy általában is mindenkinek tele van a virágmintás taposója a munkájával, vállalkozásával.

Azonban nem kötelező, hogy ebben az évben is így történjen: mutatunk Önnek négy olyan napi szokást, amelyekkel nemcsak túlélheti ezt az időszakot, de sikeres is lehet 2015-ben!

Ki korán kel, aranyat lel!

A korán kelésnek nemcsak időgazdálkodási szempontból van jelentősége, hanem így olyan nyugalmi időszakhoz is jutunk, amikor még senki sem zavar minket. Így nyugodtan végigfuthatunk a napi teendőkön, megválaszolhatjuk az e-mailjeinket. Persze a reggeleinket is tönkre tudjuk tenni!

Olvassunk, mert olvasni öröm!

2015-ben olvassunk mindennap! Persze ezért ne kezdjünk bele a Háború és békébe, de napi 20-30 percet, ha lehetséges, egyhuzamban töltsünk olvasással, ez ugyanis segít agyunknak kikapcsolódni, fejleszti a szókincsünket, a beszédkészségünket és a koncentrációs készségünket is. Emellett az is hasznos, ha napilapokat, magazinokat forgatva kicsit többet ismerünk meg a körülöttünk lévő világból.

Egy kicsi torna mindenkinek kell!

Legyen az idei év az, amikor elkezdünk mozogni. Elég naponta 30 percet valamilyen tornával, testmozgással töltenünk ahhoz, hogy testünk egészségesebb legyen, és elkerülhessük a téli depresszió mellékhatásait. A mozgás ezenkívül ahhoz is hozzásegít, hogy leküzdhessük a mindennapokban ránk rakódó stresszt.

Tervezzük meg a napot!

Ha van egy időbeosztásunk, akkor a lehető legtöbbet hozhatjuk ki a napból. Ha tudjuk, hogy reggel aktívabbak vagyunk, ebéd után viszont legszívesebben bóbiskolnánk, szervezzük ennek megfelelően a napot! Délelőtt jöhet az agymunka oroszlánrésze, későbbre hagyjuk a rutindolgokat. Utóbbiakat két nagyobb elmélyülést igénylő dolog közé is beiktathatjuk. Kellemes felüdülésnek fogjuk érezni egyiket a másik után.

Előre a kreativitással!
Általában a munkanap a rutinfeladatokkal kezdődik, és folyamatosan toljuk magunk előtt a legnehezebb munkákat. Pedig a sok rutinfeladat csak feléli az energiáit és koncentrálóképességét. Egy órával munkakezdés után már sokkal kevesebb feladatot vagyunk csak képesek elvégezni, mint rögtön a rajtkor. Minden egyes döntés fárasztja az agyat. Ahhoz, hogy eredményesebb legyen, fordítsa meg a folyamatot. A reggeli ébredés után már igyekezzen listát készíteni feladatairól, a legkreatívabbakat, legnehezebbeket vegye előre, és fokozatosan haladjon az egyre könnyebb teendők felé.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo