hirdetés

Mire kell figyelni az otthoni iroda kialakításakor?

Az elmúlt időszakban azok is megtanultak otthonról dolgozni, akiknek ez eddig kimaradt. Míg a járvány szülte veszélyhelyzetben az események sűrűjében születtek meg a rögtönzött otthoni munkaállomások, mostanra azonban elérkezett annak az ideje, hogy sokan elgondolkodnak egy igazi otthoni iroda kialakításán. De mire kell figyelni a home office létrehozásakor? Szabó Krisztina, a Tailor Design megalkotója ehhez adott tanácsokat.
hirdetés

A cikk a Piac & Profit magazin augusztus-szeptemberi számában jelent meg. 

A következő lapszám november 18-án jelenik meg. Keresse az Inmedio és Relay újságárusoknál, vagy fizessen elő a magazinra. Megrendelését itt adhatja le>>>

A lakberendező azt ajánlja, hogy az otthoni iroda berendezésekor egy csendes, félreeső szobát válasszunk, különösen abban az esetben, hogyha más is lakik az ingatlanban. Amennyiben tárgyalni is tervezünk itt, a helyszín megválasztásakor arra sem árt figyelni, hogy az iroda viszonylag közel essen a bejárathoz, így az érkező ügyfeleket nem kell átkísérni az egész lakáson.

Egy jó otthoni irodának elsősorban ergonómiai szempontból kell helyt állnia, minden más csak ezután következhet – emelte ki a szakember, hozzátéve, hogy a munkaállomás két legfontosabb kelléke az asztal és a szék. Ha sok időt töltünk otthoni munkával, ezeken nem érdemes spórolni, hiszen eredmények is múlhatnak rajta, nem beszélve az egészségünkről.

(Fotó: Pixabay)

Az állítható magasságú asztal ezért remek döntés, amelyet úgy érdemes beállítani, hogy a számítógép képernyőjének teteje szemmagasságban vagy kissé alatta legyen, míg a billentyűzet elhelyezésekor arra kell figyelni, hogy az alkarok párhuzamosak legyenek a padlóval. A szék magassága akkor jó, hogyha a lábak biztosan támaszkodnak a padlón vagy egy lábtámaszon.

Nem elhanyagolható a világítás kérdése sem. A lakberendező azt ajánlja, hogy az íróasztal az ablak közelébe kerüljön, mivel a természetes fényben végzett munka csökkentheti a fejfájást és a szemet is jobban kíméli, ezáltal elősegítve a hatékonyságot, hosszú távon pedig az egészségesebb életet. A nap sugarai mellett szükség lesz mesterséges fényekre is: egy minden irányban állítható asztali lámpa hasznos kellék, de a mennyezeti világítás se maradjon el.

Szabó Krisztina a rendszerezés fontosságát is hangsúlyozta, mint mondta, egy polcozott, zárható szekrény jó megoldás a papírok tárolására, de praktikus az is, ha az íróasztal közelében van egy fiókos elem, ahová a gyakran használt eszközök és papírok mehetnek. Jó alternatíva lehet egy nyitott polcos megoldás (szellős elrendezéssel, néhány dekor elemmel), amely jól mutat a videókonferenciák hátterében is.

Szabó Krisztina

 

hirdetés

Véleményvezér

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo