hirdetés

Minden negyedik magyar mobilról foglal szállást

Míg a mobilról érkező foglalások aránya tavaly 17%-ot tett ki az Utazok.hu cégcsoport felhasználói között, ez az arány idén 26%-ra emelkedett. A vártnál is magasabb, 50%-os emelkedésből következik, hogy már minden negyedik felhasználó mobilról intézi a szállásfoglalást. A legmagasabb növekedés a 25-34 éves korosztályban következett be, itt egy év alatt 85%-kal nőtt a mobilfoglalások aránya.
hirdetés

„Nemcsak a fiatalok, hanem a legidősebbek is egyre tudatosabban használják a mobilt és a tabletet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 65 évnél idősebbek körében egy év alatt 140%-kal nőtt a mobilról érkező látogatók száma és 44%-kal többen használtak tabletet” – ismertette a kutatás eredményeit Szennay András, az Utazok.hu cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Húsvétkor egyébként többen utaznak majd, mint eddig, már április elején 2,5-ször annyi foglalás volt, mint tavaly.

Kép: Pixabay

Noha a 930 000 főt vizsgáló mintában volt több olyan korosztály, ahol a foglalási számban visszalépés történt egy év alatt, a költése minden vizsgált korcsoportnak nőtt. Ez összhangban van a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataival, amelyekből kiderül, hogy összességében 7%-kal bővült a hazai turizmus tavaly, annak ellenére, hogy a belföldi utazók száma csökkent. A bővüléshez hozzájárult a belföldi utazók magasabb költése, valamint a hozzánk érkező külföldiek növekvő száma is - olvasható az Utazok.hu közleményében.

A KSH márciusban közzétett adataiból látszik, hogy a belföldi többnapos utazásra indulók száma 5,5%-kal csökkent, viszont az ő napi átlagos költésük 5,6%-kal nőtt az előző évhez képest. A több napra Magyarországra érkező külföldiek száma 6,5%-kal emelkedett 2016-ban az előző évhez képest, míg az átlagos napi költésükben bekövetkező növekedés elmaradt a magyarokétól, ez mindössze 4% volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai alapján a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma több mint 11 millió főre, azaz 7%-kal nőtt 2016-ban, ami több mint 9%-os bevételnövekedést eredményezett, a vendégéjszakák száma pedig meghaladta a 27,6 milliót. Ami a szállodákat illeti, az öt csillagosok kivételével minden szállástípus esetében bővült a vendégforgalom 2016-ban. A legkiemelkedőbb, 12%-os bővülést a három csillagos szállodák realizálták.

Áremeléssel indul a hajózási szezon a Balatonon
Az április 15-én induló balatoni hajózási szezonban 33 hajózási útvonalon 100 forinttal, 15 útvonalon 200 forinttal nőnek a jegyárak, a kompon a járművek tarifája nem változott, de az utasok átkeléséért 100 forinttal többet kell fizetni, mint korábban.
 
hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo