Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Millenáris Parkban a Budai Gourmet Budapest Ízei Bor- Pezsgő és Sajtfesztivált. A rendezvény idén a megszokottnál korábbi, de jóval kedvezőbb május elsejei hosszú hétvégén nyit. A tavaly nagy sikert aratott gasztronómiai kínálat 2009-ben sem marad el, jó néhány neves étterem állítja ki specialitásait saját pavilonjában, ahol lehetőség nyílik a különleges falatok megízlelésére. Több mint 50 borászat, borkereskedő és importőr közel ezerféle bort, pezsgőt, párlatot mutat be és kóstoltat, s a borokat az elmaradhatatlan - és a jegy árában bennfoglalt - Schott&Zwiesel kristálypohárból lehet majd kortyolgatni.
Jelen lesz a rendezvényen a 2008-as év borásza, Konyári János, de itt lesz többek közt a Bock, Takler, Vida, Sauska, St. Andrea pincészet, valamint neves francia, olasz és tengerentúli borok. Bemutatkoznak a Destillata versenyen győztes pálinkaházak is, az Agárdi és a Matheus. Természetesen nem maradnak ki az ínyenceknek való sajtok és sajtkészítmények sem. S az ízek kavalkádját pedig élő zene zengi majd körül.
Idén a Gourmet ad helyet a Dining Guide 2009-es zsűri-találkozójának is. A több mint harminc magyar és külföldi ínyencekből álló bíráló bizottság itt jelenti be az év tíz legjobb magyar éttermének nevét. Közülük választják majd ki az év folyamán a zsűri tagjai az Év Éttermét. S az idei év újítása, hogy a kulináris élvezeteken túl szemet gyönyörködtető oldtimer és luxusautók szépségversenye is tarkítja a Budai Gourmet programját.