hirdetés

Jobb a stressz ellen, mint a súlyok emelgetése

A kerékpározás előnyeiről egészségünk megőrzésében már sokat tudunk. Osztrák tudósok vizsgálatai most azt mutatják, lelkiállapotunkon is sokat segít, ha két keréken közlekedünk.
hirdetés

A rendszeres biciklizés kedvező fizikai kihatásáról legutóbb a Koppenhágai Egyetem kutatói számoltak be. Megállapításaik szerint a rendszeres pedálozással az FGF21 jelzésű hormont termeljük, amely számos pozitív kihatással van szervezetünkre, egyebek mellett az anyagcserénél és a cukorbetegség megelőzésében. Ráadásul ez a fajta edzés hasznosabb, mint ha súlyokkal erősítjük magunkat.

Bécsi egyetemi kutatók ugyanakkor hét európai városban (Antwerpen, Barcelona, London, Örebro, Róma, Bécs, Zürich) vizsgálták összesen több, mint 8.000, a közlekedésben részt vevő személy egészségi állapotát és azt, milyenmagatartást tanúsítanak a közlekedésben.
Forgalmi dugókat okoznak a széthagyott kölcsönbringák
Távol-keleti cégek árasztják el kölcsön-kerékpárjaikkal a német nagyvárosokat. Azok ugyan támogatják a kerékpáros közlekedést, de tehetetlenek a forgalmat akadályozó, szerteszét hagyott kétkerekűekkel szemben.
A továbbikban több ezer részvevőt arról is megkérdeztek, vannak-e és milyen pszichés problémáik: depresszió, félelem-rohamok, illetve milyen a közérzetük, hogyan állnak energiával és a stresszel – valamint hogy családi közösségben élnek-e, vannak-e barátaik, vagy magányosak.

Az utóbbi csoporttól kapott adatokat azután összevetették azokkal, hogy miként közlekednek az érintett személyek: autóval, motorral, tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral, vagy gyalog.

Az adatok elemzése azt mutatta, hogy a kerékpárosok minden szempontból a legjobb helyen álltak mint a testi, mind a lelki egészség vonatkozásában: náluk a legtöbb az életöröm, legkevesebb a stressztől, a magányosságtól szenvedő. Tanulságos módon hasonló képet mutattak a vizsgálatok mind a hét városban.

(Forrás: Der Standard)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo