Hat tuti tipp az EB-re utazóknak

A magyar válogatott 44 év után bizonyíthat újra a futball-Európa-bajnokságon, aminek köszönhetően idén várhatóan 15-20 ezer hazai szurkoló utazik ki Franciaországba, hogy a csapatnak szurkoljon. Mire figyeljünk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket az utazás során? A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) összegyűjtötte a legfontosabbakat.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

Végre igazán van mit várniuk a hazai szurkolóknak: a 2016. június 10. és július 10. között megrendezett foci-EB-n első körben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) mérkőzünk meg. Az önfeledt szurkolásig azonban fontos, hogy minden eshetőségre felkészüljünk.

Utazás: több szem többet lát

Aki a borsos árak ellenére is a repülő mellett dönt, annak átszállásokra kell készülnie, ami magában rejti a csomag elkeveredésének veszélyét, nem beszélve arról, hogy akár a csatlakozást is lekéshetjük. Az autó vagy a vonat azért lehet optimálisabb választás, mert így közvetlenül juthatunk el a célunkhoz, ráadásul az útvonalon található látnivalókban is gyönyörködhetünk. Az autóval utazóknak a hosszú táv miatt azt javasoljuk, hogy legalább 2, de akár 3 sofőrrel induljanak útnak, a vonattal érkezők pedig válasszanak komplex, Franciaország egész területén érvényes bérletet. A nagy sebességű TGV a majdnem 500 km-es Párizs-Lyon távot például mindössze 2 óra alatt teszi meg: itt is áll, hogy minél hamarabb foglalunk, annál olcsóbban megúszhatjuk.

Szállás: minél hamarabb, annál jobb

Bár az UEFA sorsolásalapú jegyértékesítő-rendszere jócskán megnehezítette az előretervezést, lehetőség szerint minél előbb foglaljuk le a szállásunkat, hiszen az árak napról napra drágulnak. Foglaláskor minden apró részletre figyeljünk oda, nehogy a helyszínen kelljen szembesülnünk az esetleges pluszköltségekkel, mint például az idegenforgalmi adó vagy a parkolási díj. Semmiképp se induljunk el foglalt szállás nélkül, mert a helyszínen szinte esélytelen lesz találni.

Már az EB-re gyúrnak a magyarok
A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után először vesz részt az Eb-n, így nem meglepő, hogy rengeteg szurkoló szeretné a helyszínen lelkesíteni a csapatot. A trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint a résztvevő országok közül a magyarokat érdekli legjobban a június 10. és július 10. között megrendezésre kerülő Európa-bajnokság.
Utasbiztosítás: több az előnye, mint gondolnád

Egy jó biztosítás nélkül ma már nem érdemes felkerekedni, az EB2016 utas- és sztornóbiztosítás pedig kifejezetten a szurkolóknak lett kitalálva. Több a sima utasbiztosításnál, ugyanis a szokásos betegség-, baleset- és poggyászbiztosításon kívül olyan  sztornófedezetet is tartalmaz, amely a szállásra, a menetjegyekre, sőt  az EB-belépőjegyekre is érvényes. Így akkor is biztonságban tudhatjuk magunkat, ha egy váratlan betegség vagy baleset miatt mégis meghiúsulna az utazásunk. Bankkártyával gyorsan és egyszerűen, online köthetjük meg a nap 24 órájában, így még csak be sem kell mennünk a biztosítóhoz.

Hosszú az út a stadionig

A stadionok környékén ne nagyon reménykedjünk parkolóhelyben, válasszuk inkább a tömegközlekedést vagy a gyaloglást! Így a meccs végén nem kell még órákig a dugóban várakoznunk, legfeljebb kicsit lassabb sétára kényszerülünk. Természetesen a terrorveszélyről sem érdemes megfeledkeznünk: a fokozott biztonsági intézkedések miatt semmiképpen se vigyünk magunkkal fegyverként használható eszközt, üveget, esernyőt. Legyen nálunk útlevél vagy személyi (a jogosítvány külföldön nem alkalmas személyazonosításra), a stadion területén ugyanis bármikor kérhetik tőlünk a rendőrök vagy az UEFA illetékesei.

Szemünk a jegyen és az értékeinken!

Nagyon figyeljünk oda a jegyünkre, indulás előtt ellenőrizzük, hogy biztosan nálunk van-e, mert a helyszínen nem lesz lehetőségünk pótolni. Jegyüzérektől ne vásároljunk, mert nagy az esélye, hogy hamis belépővel próbálkoznak. Az értéktárgyainkat, csomagjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve szem előtt az autónkban, mert az így történt lopások esetében nem térít a biztosító!

A meccsen is őrizzük meg éberségünket!

Szurkolás közben is figyeljünk oda a saját biztonságunkra és mások testi épségére! A meccsek után ezrek lepik el a környező utcákat, szórakozóhelyeket, így megnő a balesetveszély. Az EUB tapasztalatai szerint a zsebtolvajok, rablók szeretik kihasználni a nagy tömeget, főleg amikor az emberek ünneplés közben kevésbé éberek. Fokozottan vigyázzunk az értékeinkre: kerüljük például a hátizsákot, tartsuk mindig magunk előtt a válltáskánkat, és ne a farzsebünkben tartsuk a mobiltelefonunkat, pénzünket!

Nem a foci a jövő sportja?
A világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektronikus sportesemények iránti hatalmas érdeklődésnek és a növekvő nézőszámnak köszönhetően az eSportból származó árbevételek már több hagyományos sport- és iparág eredményeit is megelőzik. A PayPal a legnagyobb eSport esemény, a World of Tanks bajnokság döntőjének közeledtével nyolc európai országban készített kutatást a piac aktuális helyzetéről.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo