hirdetés

Ennyire egyszerű - egy tükörrel megelőzhető a baj

Évente 28 kerékpárost gázolnak halálra Németországban jobbra eléjük kanyarodó teherautók, amelyek vezetői nem figyelik, vagy nem látják a közeledő kétkerekűt. A veszély elhárítására több megoldás is született már.
hirdetés

A német statisztikák teherjárművek és kerékpárosok évente több mint 3000 ütközését mutatják. Azokban átlag 660 biciklista sebesül meg és hetvenen vesztik életüket – harmaduk a teherautók kanyarodásainál.

Ennyire egyszerű

Az illetékesek egyetértenek abban, hogy e tragikus balesetek nagy részét megfelelő műszaki eszközökkel, vagy éppen azok kombinálásával el lehetne kerülni.

A balesetek több éves vizsgálata azt mutatta, hogy elektronikus berendezés, amely a teherkocsi vezetőjének mutatja a holtteret, ahol a kerékpáros közeledik, minden harmadik áldozat életét megmenthetné.

A Daimler-Benz egyes modelljeinél kínál ilyen berendezést, 2.500 euróért. A szerkezet radarral figyeli a kritikus, 3.75 m széles és 19 m-ig terjedő sávot. Amikor abban kerékpáros jelenik meg, a vezető sárga lámpajelzést kap, ha ütközés fenyeget, vörös lámpa és hangjelzés riasztja, de a vészfékezést neki kell elvégeznie.

Tavaly óta a Mercedes minden negyedik teherjárművét ezzel a kanyarodási asszisztenssel felszerelve bocsátja ki.

Sisak helyett légzsák védi a kerékpárost
Egy malmöi cég több évig tartó kutatás és fejlesztés eredményeképpen innovatív fejvédő légzsákkal állt elő. A kerékpárosoknak bukósisak helyett egy diszkrét gallért kell csak hordaniuk. Ez utóbbiban van elhelyezve az összehajtott légzsák, mely balesetkor villámgyorsan felfújódik.

Az Edeka, az egyik nagy élelmiszerbolt-hálózat szállítókocsijait Dél-Bajorországban kamerás berendezéssel látták el. A holtteret figyelő kamera képét a vezető elé vetíti és érzékelői veszély esetén hangjelzést is adnak. A berendezés csak 500 euróba kerül és minden jobbra kanyarodásnál működésbe lép.

Egy feltaláló javasolta: állítsanak fel led-lámpás jelzősorokat, amelyek a keresztezés előtti övezetben élénk fénnyel jelzik kerékpáros közeledését – mégpedig olyan magasságban és fényerővel, hogy azt a nagy kamionok vezetőfülkéjében ülők Is láthassák.

Mások a kereszteződésekben ugyancsak magasan elhelyezett hajlított tükrök felállítását javasolják amelyek mutatják a vezetőknek, ha kerékpáros közeledik.

(Forrás: Der Spiegel)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo